• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €65
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Brillen | SmartBuyGlasses NL

Brillenglazen het beste uitkiezen

Bij het kiezen van brillenglazen is het goed om te weten welk lensmateriaal het meest geschikt is voor uw levensstijl en vooral uw zicht.

Er is een variëteit aan geweldige lensmaterialen beschikbaar voor mensen die een bril dragen. In de afgelopen jaren hebben technologische ontwikkelingen geleid tot doorbraken waardoor mensen nu kunnen genieten van lenzen die alle beste eigenschappen op de markt combineren: UV-bescherming, impact weerstand, uitstekende optica en de lichtste materialen.

We hebben hieronder een leuk lijstje gemaakt. Bekijk de verschillende lens materialen die beschikbaar zijn, samen met de voor- en nadelen van elk!

 

Lens Materialen

1) Plastic brillenglazen met een hoge index: dit zijn enkele van de dunste en lichtste lenzen die beschikbaar zijn. Ze worden sterk aanbevolen als u hoge waarden heeft op uw brilvoorschrift voor bijziendheid, verziendheid of astigmatisme.

2) Polycarbonaat brillenglazen : Deze lichtgewicht lenzen zijn extreem slagvast en bieden ook UV-bescherming. Ze zijn een geschikte keuze voor zowel kinderbrillen als veiligheidsbrillen.

3) Trivex-brillenglazen: net als lenzen van polycarbonaat zijn Trivex-lenzen dun, lichtgewicht en veel slagvaster dan gewone plastic of glazen lenzen. Ze bieden echter een scherper zicht en een hogere Abbe-waarde (maak je geen zorgen - als je blijft lezen, zullen we dat later uitleggen) dan polycarbonaat lenzen

4) CR-39 plastic brillenglazen: deze lenzen zijn half zo zwaar als glazen lenzen en bieden nog steeds uitstekende optica en zichtcorrectie. Ze zijn echter over het algemeen dikker dan andere standaard plastic lens opties.

5) Glazen kroon brillenglazen: glazen lenzen bieden altijd de beste optische ervaring, omdat glas licht veel efficiënter buigt dan plastic; ze zijn echter zwaarder en dikker dan hun plastic tegenhangers. Als je met je bril gaat rondrennen, raden we je aan het niet te riskeren met glazen lenzen.

 

Refractieve index

De refractieve index van een materiaal is een getal dat aangeeft hoe goed een bepaald materiaal licht afbreekt en buigt - wat op zijn beurt weer afhangt van hoe snel het licht door dat materiaal gaat. 

Hoe hoger de refractieve index van een materiaal, hoe langzamer het licht er doorheen gaat, wat resulteert in een grotere buiging (breking) van lichtstralen. Met een hogere brekingsindex is er minder lensmateriaal nodig om licht in dezelfde mate af te buigen als een lens met een lagere brekingsindex.

Met andere woorden, voor elk brilvoorschrift zal een lens gemaakt van een materiaal met een hoge refractieve index dunner zijn dan een lens gemaakt van een materiaal met een lagere brekingsindex.

Abbe-Waarde

Dit woord heb je eerder al gelezen. De Abbe-waarde van een lensmateriaal is een manier om te meten hoe wijd de lens verschillende golflengten van licht verspreid als er licht doorheen gaat.

Lensmaterialen met een lage Abbe-waarde hebben een hoge dispersie, wat merkbare chromatische aberratie kan veroorzaken - d.w.z. een optische fout die zichtbaar is als gekleurde halo's rond objecten, vooral lichten 's nachts.

De Abbe-waarde van lensmaterialen die tegenwoordig beschikbaar zijn, kan variëren van 59 (glazen kroon glazen) tot 30 (lenzen van polycarbonaat).

Hoe lager de Abbe-waarde, hoe groter de kans dat het lensmateriaal chromatische aberratie veroorzaakt.

Ik weet wat nu genoeg over lensmaterialen en ben op zoek naar een nieuwe bril. Wat nu?

Gefeliciteerd, het moeilijkste heb je reeds gepasseerd. Nu is het tijd om een ​​bril - of zelfs een zonnebril - te kiezen die bij u past. Bij SmartBuyGlasses zijn we er trots op een hele reeks luxe merken, waardemodellen, geavanceerde technologieën en meer aan te bieden. We hebben tal van merken die multifocale lenzen aanbieden - selecteer gewoon uw nieuwe sterkte bij het afrekenen. Als je een paar hebt gezien waarvan je het uiterlijk leuk vindt, maar niet zeker weet hoe ze er 'op het gezicht' uit zullen zien, waarom kijk je dan niet eens naar...

 

 

Virtual Try-On

De revolutionaire Virtual Try-On-tool van SmartBuyGlasses is een geavanceerde online oplossing voor het probleem van het niet kunnen passen van een paar . Het is eenvoudig en gratis! Bekijk van huis uit in slechts 2 eenvoudige stappen hoe u eruitziet met verschillende designerbrillen.

Stap 1: neem een selfie-video op. We leiden u door een eenvoudig proces en laten u zien hoe u uw desktop- of mobiele camera kunt gebruiken om een ​​snelle selfie-video van vijf seconden op te nemen.

Stap 2: bril online passen! Ga naar de merkpagina van een bril die je virtueel wilt passen. Filter vervolgens op 'virtual try-on' in de optie speciale functies. Je kunt jezelf zien met een van de brillen die verschijnen! We hebben meer dan 5.000 brillen en 6.000 zonnebrillen die slechts een paar klikken verwijderd zijn van uw gezicht!

Gezien de huidige pandemie is het op dit moment niet zo eenvoudig om naar je plaatselijke opticien of brillenwinkel te gaan. Virtual Try-On elimineert de stress van het persoonlijk beslissen, de tijdverspilling van en naar de winkel en de typisch hoge kosten van het bezoeken van een fysieke winkel. Het is echt de perfecte sociaal gedistantieerde try-before-you-buy!

 

 

Arise HD Lenzen op Sterkte

SmartBuyGlasses biedt baanbrekende duurzaamheid, ongerepte helderheid en perfect zicht - allemaal in dezelfde brillenglazen. Arise HD Clarity-lenzen op sterkte zijn gemaakt voor de dagelijkse drager, maar bieden ook geavanceerde bescherming waardoor ze geschikt zijn voor elk avontuur.

De Arise Clarity Lens Collectie zit boordevol beschermende elementen om u een onverslaanbare bril op sterkte te bieden. Van krasbestendige en anti reflecterende coatings tot UV400 en superhydrofobe bescherming, deze lenzen zorgen ervoor dat uw ogen in elke situatie comfortabel blijven.

Deze lenzen zijn ook asferisch, waardoor ze dunner en lichter zijn dan veel andere lenzen op sterkte. Deze hoogwaardige, duurzame lenzen zijn voorzien van een innovatieve lenstechnologie die optimale helderheid en comfort biedt in de urban jungle.

Kies gewoon een montuur dat je leuk vindt, voer je sterkte in en selecteer Arise Collective voor je lens type. Laten we beginnen!


 

zFORT® Blauw Licht Blokkerende Lenzen

Blauw licht is een potentieel schadelijke vorm van licht. Hoewel het van nature door de zon wordt uitgestraald, zijn elektronische apparaten (waar we elke dag meer en meer tijd aan besteden) ook producenten van hoog niveau. Blauwe lichtstralen met een golflengte tussen 415 nm - 455 nm kunnen uw netvliescellen beschadigen, wat in de toekomst kan leiden tot vroegtijdige oogveroudering en zichtproblemen.

Onze blootstelling aan deze schadelijke lichtstralen kan ook een reeks andere gezondheidsproblemen veroorzaken waaronder slecht slapen (volgens een studie van de Harvard Medical School uit 2012). Lees meer over hoe u uw ogen kunt beschermen tegen blauw licht met een anti-blauw licht bril van zFORT®.

Ontdek meer dan 180 designer brillen merken en meer dan 80.000 zonnebrillen en monturen voor de beste prijzen online bij SmartBuyGlasses. Aanbieden van baanbrekende technologie en online een bril kopen was nog nooit zo eenvoudig. Met behulp van onze Virtual Try-On-tool kunt u duizenden brillen uit ons assortiment virtueel uitproberen!

 

 
Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Wachtwoord Vergeten

Vul hieronder uw e-mailadres in. We sturen je een link om je wachtwoord opnieuw in te stellen.
E-Mail Versturen

Having trouble?

Aarzel niet om Contact met ons op te nemen

Wachtwoord Vergeten

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Aarzel niet om Contact met ons op te nemen

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Aarzel niet om Contact met ons op te nemen

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren