Brillen | SmartBuyGlasses NL

Is een montuurloze bril geschikt voor u?

 

Wanneer u beslist welk montuur het beste is voor uw nieuwe bril, overweegt u wellicht een montuurloze bril. Een montuurloze bril betekent dat de lens rechtstreeks op de bril en de brug van het montuur is gemonteerd. Een montuurloze bril is vooral een styling keuze en heeft geen enkel effect op uw algehele zicht of oog gezondheid. Ze brengen echter enkele voordelen met zich mee die u mogelijk in overweging zou kunnen nemen bij de beslissing om er al dan niet in te investeren.

 

Montuurloze brillen krijgen steeds meer populariteit dankzij hun minimalistische esthetiek en lichtgewicht karakter. Veel van onze klanten zijn enthousiast over het feit dat dergelijke stijlen gewichtloos en onopvallend zijn en een vleugje klasse toevoegen aan hun dagelijkse look. Blijf lezen om te zien hoe ze zijn ontstaan, of ze bij u passen, en onze keuze voor de beste montuurloze brillen op SmartBuyGlasses.

 

Hoe een montuurloze bril ontstaan is

In de jaren 1820 creëerde de Oostenrijkse uitvinder Johann Friedrich Voigtländer een randloze monocle, de enkele correctielens werd gebruikt om het gezichtsvermogen van één oog te corrigeren. Het werd verder ontwikkeld in de dertiger jaren om het totaalgewicht van zware metalen monturen en glazen lenzen te verlichten. Een ander motief voor dit ontwerp was om brillen er zo onopvallend mogelijk uit te laten zien. In die tijd werden brillen niet beschouwd als onderdeel van iemands persoonlijke stijl, en werden ze vaak geassocieerd met een senior of een geestelijke.

 

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw ontstond de eerste algemeen verkrijgbare versie van randloze glazen als prins-nez. Deze bril was van het type dat de neus zou knijpen en geen tempel of pootjes had. Fabrikanten verzetten bergen om deze bril veilig op de neus te houden. Net rond de tijd van de Eerste Wereldoorlog kwam een ​​versie met 2 tempel armen en een neusbrug in beeld. In de komende decennia werden verschillende andere structurele verbeteringen doorgevoerd, zoals het opnemen van neuskussentjes, het veranderen van het type schroeven en andere stijl variaties.

 

In de 21e eeuw maakten montuurloze brillen in lichtgewicht titanium monturen met polycarbonaat lenzen een bril praktisch gewichtloos voor de drager, waardoor het een zeer populaire keuze was voor het grote publiek.

 

Wie ziet er goed uit in een montuurloze bril

Montuurloze brillen werken dankzij hun onzichtbare look met alle gezichtsvormen. Het kan worden beschouwd als een eenvoudige keuze, ongeacht uw gezichtsvorm, in plaats van u zorgen te hoeven maken over welke montuurvorm of kleur u zal flatteren. Een ander voordeel is het feit dat u een breed gezichtsveld ervaart, in tegenstelling tot een bril met montuur waarbij het perifere zicht u hindert. U kunt er nog steeds voor kiezen om te kiezen voor de volgende randloze glasvormen om uw gezicht te accentueren en uw look te versterken.

 

Ronde montuurloze brillen

Deze vorm flatteert mensen met een vierkante, ruitvormige of andere vorm met een goed gedefinieerde kaaklijn.

Ovale montuurloze brillen

Deze is ideaal voor gezichtsvormen met sterke hoeken, terwijl ze langer in plaats van breed zijn. Dit zal perfect in balans zijn als je een rechthoekig of ovaal gezicht hebt.

Rechthoekige montuurloze brillen

Karakteristieke balanceren rechthoekige brillen ovaal of die gezichtsvormen met zachte rondingen en minder benadrukte kaaklijnen.

Vierkante montuurloze brillen

Deze zijn uitermate geschikt voor mensen met ronde, diamant- of hartvormige gezichtsvormen, omdat ze dimensie en contrast toevoegen aan zachte gezichtsvormen.

 

Voordelen van een montuurloze bril

Een bril zonder rand past moeiteloos bij de rest van de look van de drager vanwege het minimalistische uiterlijk. Het laat de beste eigenschappen van de drager stralen.

Omdat ze lichter zijn dan andere montuur stijlen, zijn ze erg handig en makkelijk de hele dag te dragen.

 

Nadelen van een montuurloze bril

Het is niet voor degenen die willen dat hun bril een verlengstuk is van hun levendige persoonlijkheid. Een montuurloze bril ziet er misschien te subtiel voor ze uit.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een montuur stijl die alleen kan worden bereikt met monturen, zoals een Cat Eye of wayfarers

Randloze glazen zijn veel delicater. Ze hebben meestal minder impact en krasbestendigheid, en zijn daarom mogelijk niet geschikt voor mensen die ruw zijn met hun bril. 

 

Hoe montuurloze brillen te repareren

Om losse schroeven te repareren, verwijdert u ze eenvoudig uit de frames, plaatst u een nieuwe schroef uit uw reparatie set en draait u deze vast met een schroevendraaier van een juwelier. Draai het alleen vast tot het punt waarop het moeilijk wordt om te draaien, anders loopt u het risico het glas te laten barsten waar het scharnier en de lens samenkomen.

 

montuurloze brillen voor hoge sterkten

Normaal gesproken wordt het niet aanbevolen om een ​​montuurloze bril te dragen als uw sterkte hoger is dan -6,00. Dit komt omdat sterke recepten dikkere lenzen hebben en de extra ondersteuning nodig hebben die een full-frame biedt. Afhankelijk van het materiaal van uw lens, kunt u misschien wegkomen met een montuurloze bril, zelfs met een hoge index. Klik hier voor meer informatie over lens index en materialen. 

 

Prijzen van montuurloze brillen 

Heb jij je ooit afgevraagd: "waarom zijn montuurloze brillen zo duur?" Het is eigenlijk een veel voorkomende misvatting dat montuurloze brillen duur zijn. Hoewel veel montuurloze brillen gemaakt zijn met materialen van hogere kwaliteit, zoals titanium, om het gewicht van de lenzen te ondersteunen, kun je bij retailers zoals SmartBuyGlasses tegen een zachte prijs kiezen uit veel verschillende soorten montuurloze brillen. Dit geldt ook voor merken die bekend staan ​​om hoogwaardige montuurloze brillen, zoals Silhouette-brillen.

 

Moet ik een montuurloze bril kopen? 

Hoewel montuurloze brillen kwetsbaarder lijken, zijn ze eigenlijk behoorlijk stevig. Deze bril is bewust ontworpen en vervaardigd om, net als elke andere bril, bestand te zijn tegen alledaagse slijtage. Kiezen voor een titanium montuurloze bril is een manier om een ​​sterker montuur te garanderen. SmartBuyGlasses is uw one-stop-shop voor de beste montuurloze brillen van de beste designermerken.

 

De Beste montuurloze bril

SmartBuy Collection Watson Asian Fit

Als u op zoek bent naar een montuurloze bril - die aan veel eisen voldoet - populair unisex ontwerp, stevig metalen frame, budgetvriendelijk, mogelijkheid om virtueel te passen, Asian Fit - kijk dan eens naar de Watson van SmartBuy Collection. Deze bril is ultralicht, heeft een vierkante lens en heeft aanpasbare lenzen die bij ieders voorkeuren passen.

Gunnar Edge R6638-C001

Deze randloze Gunnar-bril is ingebouwd met technologie voor het blokkeren van blauw licht met als doel de game-ervaring naar een hoger niveau te tillen. Door deze specifieke stijl kunt u genieten van onbelemmerd en beschermd zicht.

 

Alle brillen van SmartBuyGlasses kunnen bij het uitchecken worden aangepast met zFORT ™ Blue Light Blocking-technologie.

 

SmartBuy Readers R69 Reading Glasses

Op zoek naar een randloze leesbril en met een beperkt budget? De SmartBuy Readers R69 wordt geleverd in een tijdloze vorm met verschillende sterke punten om uit te kiezen, zodat u de hier-maar-ook-niet-hier look kunt hebben terwijl u tekst of objecten van dichtbij ziet.

 

Silhouette TMA Must Collection

De meest lichtgewicht en elegante montuurloze brillen die er zijn, zijn titanium montuurloze brillen van Silhouette. Het vakmanschap is uitstekend, alsook de horizon van visie en duurzaamheid. 

Arise Collective Connellsville

Als u in het bijzonder op zoek bent naar een randloze gouden bril, raden we u aan de Arise Collective rechthoekige montuurloze bril in goud en zwart aan. Ze hebben een hoogwaardige klassieke montuurvorm met een moderne flair.

 

U kunt ook onze collectie semi-montuurloze brillen en brillen met volledige rand bekijken.