• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Brillen | SmartBuyGlasses NL

Varifocale glazen: Alles wat je moet weten

Multifocale bril

 

In het verleden combineerde een bifocale bril twee sterktes in één en hetzelfde glas, tegenwoordig hebben we ook een multifocale bril. De een bril met bifocale glazen was makkelijk te herkennen. De glazen hadden een lijn in het midden die het glas in twee delen verdeelde. Het bovenste gedeelte was voor afstand en het onderste gedeelte voor lezen. Bekijk de biofocale bril lelijk en oncomfortabel. Mannen hadden laatste van de vervormingen bij de overgang tussen de twee verschillende zones. Wilt U een uniseks Ray ban bril of Cartier bril kopen? Bij SmartBuyGlasses zijn alle brillen verkrijgbaar. Zie hier de gehele collectie!

 

De voordelen van varifocale glazen 

 

Moderne varifocale glazen, hebben een constante overgang tussen verschillende zones. Ze worden ook “multifocale” of “progressieve” glazen genoemd, omdat ze alle voordelen van de oude bi- of trifocale glazen hebben maar niet de vervormingen en de cosmetische nadelen, dit wordt gevormd tot een multifocale bril. Via de bovenste zone zie je scherp in de verte waarbij de sterkte afneemt als je naar beneden gaat. De onderste zone is bedoeld voor dichtbij zoals lezen en prijskaartjes bekijken. Het wisselen van de sterkte vereist alleen een kleine aanpassing van de oogpositie. We kijken naar verre objecten in het bovenste deel van ons gezichtsveld en verborgen objecten in het lagere deel.

Een ander voordeel van progressieve glazen is voornamelijk voor diegene die constant afwisselen tussen twee brillen bij verschillende activiteiten (bijvoorbeeld lezen en autorijden). Met progressieve glazen elimineer je de constante afwisseling, want met één bril kan je verschillende activiteiten doen. Wilt U een uniseks Ray ban bril, Cartier bril of multifocale bril kopen? Bij SmartBuyGlasses zijn alle brillen verkrijgbaar. Zie hier de gehele collectie!

 

Gewend raken aan varifocale glazen 

 

Gewend raken aan varifocale glazen kan even duren, van een aantal uren tot een aantal dagen. Het vergt namelijk de praktische om direct in het juiste deel van je brilglas te kijken. Het kan zijn dat je zicht een beetje wazig is aan de zijkanten van de glazen, omdat de zijkanten niet zo progressief zijn als in het centrale gedeelte. Hoewel er velen hier geen laatste van hebben, zal dit nog niet sterk verbeteren in de toekomst, deze technologie nog in haar ontwikkelingsfase zit. Wilt U een een Ray ban bril of Cartier bril kopen met varifocale glazen? Bij SmartBuyGlasses zijn alle brillen verkrijgbaar. Zie hier de gehele collectie!De nieuwste generatie van varifocale glazen staat bekend als “FreeForm” glazen. Deze glazen zijn gemaakt met een computergestuurd productieproces om de kans op afwijkingen te reduceren. Elk glas is op maat geslepen voor de positie van de drager, rekening houdend met de hoeken van elk oog en het oppervlak van het glas bij het zoeken in verschillende richtingen. Het zorgt voor de scherpste en helderste beeld mogelijk en een verbeterde perifere visie.  

 

 

Gewend raken aan varifocale glazen 

Gewend raken aan varifocale glazen kan even duren, van een aantal uren tot een aantal dagen. Het vergt namelijk de nodige oefening om direct in het juiste deel van je brilglas te kijken. Het kan zijn dat je zicht een beetje wazig is aan de zijkanten van de glazen, omdat de zijkanten niet zo progessief zijn als in het centrale gedeelte. Hoewel velen hier geen last van hebben, zal dit nog sterk verbeteren in de toekomst, aangezien deze technologie nog in haar ontwikkelingsfase zit.

De nieuwste generatie van varifocale glazen staat bekend als “FreeForm” glazen. Deze glazen zijn gemaakt met een computergestuurd productieproces om de kans op afwijkingen te reduceren. Elk glas is op maat geslepen voor de positie van de drager, rekeninghoudend met de hoeken van elk oog en het oppervlak van het glas bij het zoeken in verschillende richtingen. Het zorgt voor de scherpste en helderste beeld mogelijk en een verbeterde perifere visie.  

Schaf vandaag nog die varifocale bril aan!

Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren