• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Contactlenzen | SmartBuyGlasses NL

Zijn contactlenzen en glazen hetzelfde?

Een van de meest gestelde vragen is of een voorschrift voor een bril hetzelfde is als dat van een contactlens.

Dat is niet zo, en de belangrijkste reden hiervoor is dat glazen ongeveer 12 millimeter van uw ogen zijn geplaatst, terwijl contactlenzen direct op uw ogen zitten.

Je kunt dit vergelijken met het op verschillende afstanden vasthouden van een vergrootglas.

Als je het glas op armlengte afstand houdt en je op een voorwerp richt, is wat je ziet heel anders dan wanneer je het aan je eigen oog houdt.

Voorschriften voor Brillen

Tijdens een oogonderzoek voor een bril, zal de opticien uw brilvoorschrift bepalen met glazen die op een specifieke afstand van uw ogen zitten en in de veronderstelling dat uw brillenglazen ook op dezelfde afstand zullen zitten.

Er wordt een reeks informatie beoordeeld, waaronder uw lenskracht (ook bekend als 'SP'), die nodig is om een ​​oogbrekingsfout te corrigeren. Dit is de oorzaak van bijziendheid (myopie) en verziendheid (hypermetropie).

De hoeveelheid correctie die nodig is om een ​​brekingsfout te corrigeren, wordt gemeten in dioptrieën (vaak afgekort tot 'D').

Voor specifieke oogaandoeningen zoals astigmatisme is de AXIS vereist - dit is een meting van de cilindricaliteit van de glazen, die een niet-sferisch hoornvlies zal compenseren - de oorzaak van astigmatisme.

Voor specifieke typen glazen, zoals bifocale glazen, bevat uw bril ook een 'ADDITION'- en' DOMINANT'-meting (ook bekend als ADD) die verwijst naar de vergrotende kracht die nodig is om presbyopie te corrigeren.

Presbyopie is een veel voorkomende aandoening die zich ontwikkelt naarmate u ouder wordt en het beïnvloedt het vermogen van uw ogen om zich aan te passen om objecten op verschillende afstanden duidelijk te kunnen zien.

Sommige brillenvoorschriften bevatten ook een 'PRISM'-meting die nodig is om problemen met de uitlijning van de ogen te corrigeren

Voorschriften voor Contactlenzen

Met een oogonderzoek voor contactlenzen is al deze informatie nog steeds nodig, maar een voorschrift voor een contactlens zal extra informatie bevatten, zoals de basiscurve (de kromming van de lenzen in millimeters), de diameter van de lenzen in millimeters, het lens merk en de vervaldatum.

Wanneer uw bril niet voor visuele correctie is (d.w.z. voor esthetische doeleinden), hoeft u niet per se een voorschrift voor een bril te hebben. Dit is niet het geval voor contactlenzen.

U moet een voorschrift voor een contactlens hebben, ook als u lenzen koopt die geen visuele correctie bieden, zoals gekleurde contacten voor speciale effecten. Contactlenzen zijn een medisch hulpmiddel en ze zijn niet voor iedereen geschikt. Neem daarom contact op met een specialist om te bepalen welke optie - en sterkte - beter bij u past.

Het is belangrijk om te weten dat de sterkte voor uw bril en contactlenzen anders kan zijn, maar dit is waarschijnlijker wanneer u een voorschrift heeft van minder dan -4.00D, wat betekent dat dit niet voor iedereen geldt. Na een oogonderzoek is uw opticien wettelijk verplicht om een ​​kopie van uw bril of contactlenzen voorschfit te verstrekken.

Als u tussen de 18 en 60 jaar oud bent, raden we u aan om elke twee jaar een grondig oogonderzoek te doen en één keer per jaar als u ouder bent dan 60 jaar.

Bekijk onze gids voor meer informatie over uw oogsterktes en hoe u de resultaten kunt lezen. U kunt ook een van onze deskundige opticiens om meer informatie vragen!

 

 
Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren