Hoe u een bril online kunt kopen

Hoe u een bril online kunt kopen

Ask the Optician

ASK NOW
By Claire Capuano
Reviewed by Beck Jinnette
Beck Jinnette

Reviewed by

Beck Jinnette
Beck has over 17 years of experience in eye care, holding her Certificate IV in Dispensing in Australia.
Online een bril kopen hoeft niet lastig te zijn; in slechts een paar eenvoudige stappen kunt u het perfecte paar vinden dat bij u en uw zichtbehoeften past.
three pairs of eyeglasses on a table

We kopen veel dingen online, van boodschappen tot kleding, en hoewel deze dingen ‘normaal’ lijken, worden sommige producten als iets complexer beschouwd. Het online kopen van een bril lijkt misschien spannend, maar met vragen als de pasvorm van het montuur en de nauwkeurigheid van het voorschrift kan het voor sommigen een uitdaging zijn.

Bij SmartBuyGlasses garanderen we dat met een paar eenvoudige stappen en toegang tot onze online opticiens het online kopen van een bril op sterkte eenvoudig en gemakkelijk is. Ons klantenserviceteam staat ook klaar om u op weg te helpen.

Wat heb ik nodig om online een bril te kopen?

Wanneer u een bril op sterkte koopt bij online brillenwinkels, heeft u doorgaans drie dingen nodig:

  • Je up-to-date oog recept
  • Je pupilafstand
  • Uw zichtverzekeringsgegevens (als u dekking heeft)

Voor het kopen van een bril op sterkte is een bijgewerkt oogrecept nodig. Het is belangrijk om uw jaarlijkse oogonderzoek altijd met uw oogarts te plannen om problemen met het gezichtsvermogen te identificeren, uw recept uit te schrijven en aan uw oogzorgbehoeften te voldoen.

U heeft geen recept nodig als u een blauwlichtbril, zonnebril of andere bril zonder recept koopt. Maar zelfs als u geen bril op sterkte nodig heeft, is het toch belangrijk om minstens elke twee jaar een oogonderzoek te laten doen om de gezondheid van uw ogen te behouden.

Instructions on how to measure your pupillary distance
Instructions on how to measure your pupillary distance

Kan ik een bril online bestellen zonder recept?

Als u lenzen op sterkte nodig heeft, heeft u tijdens het bestelproces een actueel oogrecept nodig. Uw brilrecept is essentieel om ervoor te zorgen dat u de juiste zichtcorrectie krijgt. Als u uw sterkte bent kwijtgeraakt, kunt u onze Lens Scanner-app gebruiken om uw sterkte-informatie op te halen van uw huidige paar unifocale lenzen.

two pairs of glasses next to a prescription

Voordelen van online een bril kopen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het online kopen van een bril, waarbij gemak een van de grootste is. Vanuit het comfort van uw huis kunt u in uw eigen tijd nieuwe brillen kopen. Op uw gemak winkelen neemt de druk weg waarmee veel mensen in de winkel worden geconfronteerd.

Online winkelen voor een bril geeft u ook toegang tot een uitgebreidere selectie monturen, waardoor u gemakkelijker een nieuw paar kunt vinden. Online kunt u bladeren door verschillende merken, stijlen en kleuren. Online zijn de prijzen meestal betaalbaarder, en dankzij de mogelijkheid om prijzen te vergelijken, vind je gegarandeerd het perfecte paar tegen de beste prijs.

Online brillen op sterkte bestellen

Het kopen van een bril mag geen stress veroorzaken of te veel geld betalen. Als het de eerste keer is dat u online een bril koopt, volgt u deze eenvoudige stappen.

1. Ga naar een oogarts voor een bijgewerkt recept

Zoals gezegd is het bezoeken van een optometrist voor een oogonderzoek en het ontvangen van een bijgewerkt recept de eerste stap bij het online kopen van een bril en het garanderen van helder zicht. Bij SmartBuyGlasses heeft u de mogelijkheid om uw recept na het afrekenproces te uploaden, handmatig in te voeren of op te sturen.

eye exam machine

2. Kies je montuurbreedte

Het kopen van een bril die goed past is van essentieel belang. Een bril moet goed bij je gezicht passen om de beste correctie te kunnen bieden. Onze ‘medium’ montuurbreedte werkt goed voor de meeste mensen, maar we hebben ook brillen met montuurmaten van 38 mm tot 69 mm. We bieden ook brillen aan met montuurmaten van 38 mm tot 69 mm. een lage brugpasvorm, ideaal voor mensen met hogere jukbeenderen en een plattere neusbrug.

Uw pupilafstand (PD) en montuurmaat van uw huidige bril kunnen u helpen bij het bepalen van de beste maat voor u. PD laat zien hoe ver uw pupillen van elkaar verwijderd zijn en helpt bij het centreren van uw montuur op uw gezicht.

Controleer de binnenkant van de arm van uw huidige brilmontuur op de lensbreedte, de neusbrugmaat en de lengte van de brilpootjes. Of je nu tevreden bent met de pasvorm van je bestaande monturen of iets wilt veranderen, deze cijfers kunnen je helpen bij het selectieproces.

WIST JE DAT?

Online een bril kopen is niet alleen gemakkelijk en handig, maar kan ook leuk zijn. Met virtuele proeftechnologie kunt u nu vóór aankoop zien hoe een bril u zal staan.

Hoe kan ik mijn pupilafstand bepalen?

Uw PD wordt meestal gemeten als onderdeel van een oogonderzoek en vervolgens op uw recept geschreven. Als u uw recept kwijtraakt, zijn er twee eenvoudige manieren om uw PD op te halen; gebruik onze Pupilafstand-app om de details op te halen of meet het zelf.

Met de Pupillary Distance-app kunt u uw PD snel en eenvoudig verkrijgen met alleen uw telefoon of computer en een kaart met een magneetstrip. Als u niet beschikt over de tools die nodig zijn om onze app te gebruiken, kunt u eenvoudig zelf uw PD meten. Het enige wat je nodig hebt is een liniaal en een spiegel. Om uw PD thuis te meten:

  1. Ga voor een spiegel staan ​​en houd een liniaal tegen de brug van je neus of tegen de lijn van je wenkbrauwen.
  2. Sluit uw rechteroog en lijn de nul van de liniaal uit met uw linkerpupil.
  3. Houd de liniaal stil, sluit vervolgens uw linkeroog en open uw rechteroog.
  4. Het getal in lijn met het midden van uw rechterpupil is uw PD-meting.
4 steps to measure your PD
4 steps to measure your PD

3. Vind monturen die bij uw gezichtsvorm passen

Hoewel u elk gewenst brilmontuur kunt dragen, passen bepaalde montuurstijlen bij bepaalde gezichtsvormen. Als u niet zeker bent van uw gezichtsvorm, volgt u deze eenvoudige stappen.

  1. Kijk in de spiegel en schets je spiegelbeeld met een stuk zeep of lippenstift.
  2. Denk na over de vorm die je zojuist hebt getekend; vergelijk en match het met een standaard gezichtsvorm hieronder.

Nadat je je gezichtsvorm hebt begrepen, is het tijd om een ​​passend montuur te kiezen.

six types of face shapes
six types of face shapes

Hoe weet ik welk type bril ik moet kopen?

Als je een ovaal gezicht hebt, kun je bijna elke stijl dragen, inclusief een oversized bril, een rechthoekig, vierkant, rond of kattenoogmontuur. Degenen met een vierkant gezicht moeten kiezen voor een ovale of ronde bril om je gelaatstrekken te verzachten Als u een ronde gezichtsvorm heeft, kunt u een rechthoekige, vierkante of cat-eye-bril gebruiken om scherpe hoeken en definitie toe te voegen.

Mensen met een hartvormig gezicht hebben doorgaans een breder voorhoofd en een smalle kin. Deze vorm past goed bij verschillende stijlen, waaronder rechthoek, ovaal en cat-eye. De minst voorkomende gezichtsvorm is diamant; een geometrisch, rechthoekig of ovaal montuur zou goed werken voor deze vorm.

five types of eyeglasses frames
five types of eyeglasses frames

4. Zoek een montuur dat bij jouw stijl past

Natuurlijk is het belangrijk om te begrijpen welke monturen het beste bij je passen, maar het is ook belangrijk om na te denken over je stijl en waar je je het beste bij voelt. Iedereen heeft een bepaald gevoel voor stijl, subtiel of krachtig, neutraal of helder, of iets daartussenin; het vinden van een bril die bij uw esthetiek past, is essentieel.

Denk na over het type brilmontuur dat u wilt. Geeft u de voorkeur aan montuurloze of full-velgmonturen? Houd ook rekening met het materiaal. Metalen of titanium monturen zijn minimalistisch en strak. Kunststofmonturen zijn over het algemeen licht van gewicht en comfortabel voor dagelijks gebruik.

Vergeet kleur niet. Tegenwoordig zijn monturen verkrijgbaar in alle kleurblokken, verlopen en patronen. Bedenk hoe en waar u uw bril of zonnebril gaat dragen, selecteer vervolgens de monturen die het beste bij uw levensstijl passen en maak uw garderobe compleet.

5. Kies uw lenzen en coatings

Nu u een montuur heeft gekozen, is het tijd om uw lenzen te selecteren. Omdat er een breed scala aan lenzen beschikbaar is, kan het moeilijk zijn om te weten welke u moet kiezen. De meeste monturen kunnen worden uitgerust met lenzen op sterkte, inclusief unifocale en progressieve lenzen. coatings zoals blauw lichtblok.

Elke lens heeft zijn voordelen, dus het is essentieel om te begrijpen wat u nodig heeft van uw nieuwe bril.

Uw brilrecept helpt u bij het kiezen van uw lenzen voor zichtcorrectie. Als u de vermoeide ogen als gevolg van te veel schermtijd wilt verminderen, kan er een antireflectiecoating op uw lenzen worden aangebracht.

SmartBuyGlasses heeft veel verschillende lensopties en zal lenzen aanbevelen op basis van het montuur dat u kiest, om er zeker van te zijn dat ze niet te dik of te dun zijn. Lenzen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes, met antireflectiecoatings, UV-bescherming en andere functies. Ga voor meer informatie over verschillende lenzen naar onze Lens Hub om meer te lezen.

five types of eyeglasses lenses
five types of eyeglasses lenses

6. Plaats uw bestelling

Nu u uw perfecte montuur en toegevoegde lenzen heeft gevonden, is het tijd om uw bestelling te plaatsen. Neem voordat u een aankoop doet contact op met uw verzekeringsmaatschappij om te zien of zij alle of een deel van de kosten voor uw montuur of lens vergoeden.

Voer bij het afrekenen uw betalingsgegevens in en als u een zichtverzekering heeft, zorg er dan voor dat u een factuur downloadt en rechtstreeks bij uw zorgaanbieder een terugbetaling aanvraagt. Het is belangrijk op te merken dat SmartBuyGlasses een retourtermijn van 100 dagen en een garantie van 2 jaar biedt, zodat u met een gerust hart online kunt winkelen.

Kan ik een bril passen als ik online bestel?

Dankzij de vooruitgang op het gebied van virtuele AI-technologie kun je nu meer dan 10.000 brillen passen voordat je je nieuwe paar koopt met behulp van onze Virtual Try-On-tool. Met zoveel montuurstijlen is een virtuele try-on handig als je aan je zoektocht begint.

Om te beginnen heeft u alleen uw telefoon of computer nodig. Je maakt een korte video van jezelf en kunt vervolgens verschillende monturen passen, zo lang als je wilt, zodat je geen enkele druk of schaamte ervaart die je in een winkel kunt ervaren.

Is het een goed idee om online een bril te kopen?

Een bril online kopen heeft veel voordelen. Het online vinden van een kwaliteitsbril hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Naast het profiteren van online besparingen, kunt u winkelen in de winkel vermijden, waar u mogelijk slechts vijf monturen kunt passen .

Online winkelen voor brillen opent de deur naar een eindeloze hoeveelheid monturen en lenzen. Hiermee kun je experimenteren en een mpontuurstijl vinden die mogelijk niet in de winkel verkrijgbaar is.

Online een bril kopen

Hopelijk is het een beetje duidelijker hoe je een bril online kunt kopen, en ben je klaar om het te proberen. SmartBuyGlasses heeft een van de grootste brillencollecties voor mannen, vrouwen en kinderen. We weten dat het kopen van een bril stressvol kan zijn, maar met hoge kwaliteitsmonturen en lenzen, wij maken het zoek- en aankoopproces zo naadloos mogelijk.

Na uw aankoop wordt uw nieuwe bril binnen enkele werkdagen bij u thuis afgeleverd. Nadat u uw bril heeft ontvangen, kunt u deze passen om er zeker van te zijn dat het montuur goed past. Het is belangrijk op te merken dat het wennen aan een nieuwe bril, vooral die met nieuwe lenzen, een paar dagen kan duren.

Zorg ervoor dat u uw bril goed verzorgt, maak de lenzen goed schoon en bewaar ze in hun etui als u ze niet draagt. Als u nog vragen heeft of hulp nodig heeft, ga dan naar ons Optisch Centrum en spreek met een van onze interne opticiens. Ze zijn hier om al uw vragen over brillen, lenzen en lensmaterialen te beantwoorden.’

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *