Ask the Optician

ASK NOW

Wat is astigmatisme en heb ik het?

Als het leven wazig wordt, pas dan uw zicht aan. Vraagt u zich wel eens af waarom je zicht wazig of vervormd is? Krijg u ook last van vermoeide ogen of hoofdpijn met dit ongericht zicht? Dit kunnen vroege tekenen van astigmatisme zijn. Als u verder leest, zullen we u vertellen wat astigmatisme is en wat de belangrijkste oorzaken zijn.

Het is niet altijd zo duidelijk dat u last heeft van astigmatisme, het kan gewoon heel mild zijn, maar hier in dit artikel vindt u nuttige tips over hoe u zelf en de beste manieren kunt vinden om te helpen uw wazig zien te corrigeren.

Wat is astigmatisme en hoe beïnvloedt astigmatisme het gezichtsvermogen?

Als uw lens en hoornvlies niet gelijkmatig gebogen zijn wanneer het licht het oog binnenkomt, zal het niet goed worden gebroken, deskundigen zullen dit als een brekingsafwijking verwijzen. Astigmatisme is een gemeenschappelijke oog brekingsafwijking, gelijkend op verziendheid en bijziendheid, die gemakkelijk kan worden gecorrigeerd. Het is niet een probleem met de gezondheid van het oog, dus maak je geen zorgen.

Astigmatisme is een oogaandoening waarbij het hoornvlies niet perfect rond is, zodat het licht niet gelijkmatig kan worden gericht op het netvlies achteraan in het oog. Normale hoornvliezen hebben de vorm van een tennisbal, maar als u astigmatisme heeft, heeft u een meer rugbybalvormig hoornvlies.

Het netvlies zet het licht dat we zien om in boodschappen die via de oogzenuw naar de hersenen worden gestuurd. Als u echter lijdt aan astigmatisme, zal uw zicht op alle afstanden enigszins wazig of vervormd zijn als gevolg van de brekingsafwijking.

De mate van astigmatisme is van invloed op de mate van wazigheid in uw zicht, sommige kunnen ernstiger zijn dan andere. Andere symptomen, naast wazig en vervormd zicht, kunnen ook hoofdpijn, vermoeide ogen en problemen met zien ‘s nachts zijn. 

Als u als volwassene wazig begint te zien, moet u een oogtest laten doen om te controleren op astigmatisme of andere visuele beperkingen. Het is echter aan te bevelen om uw ogen ten minste om de twee jaar te laten controleren, of vaker als u al een oogprobleem hebt. 

Voor kinderen is een regelmatige oogtest de beste manier om vroegtijdige tekenen van astigmatisme op te sporen, omdat sommige jonge kinderen zich in eerste instantie misschien niet bewust zijn van het visuele probleem. 

Wat veroorzaakt astigmatisme?

De belangrijkste oorzaak van astigmatisme is de onregelmatigheid van de lens of de kromming van het oog. In sommige gevallen worden mensen met astigmatisme geboren, maar waarom is zelfs voor de deskundigen een raadsel. Het kan ook te wijten zijn aan genetica, die aanwezig kan zijn bij de geboorte, maar zich pas na jaren ontwikkelt. Andere oorzaken van astigmatisme kunnen ontstaan na een oogoperatie, een verwonding, of veroorzaakt worden door een oogziekte. 

Gewoonlijk kan astigmatisme zich ontwikkelen naast andere visuele beperkingen zoals verziendheid en bijziendheid. Er is ook een zeldzame aandoening, Keratoconus genaamd, waarbij het hoornvlies meer de neiging heeft om een kegelvorm te hebben dan een koepelvorm. Deze aandoening kan ook astigmatisme veroorzaken en deskundigen geloven dat velen dit al bij de geboorte krijgen, maar ook hier zijn ze er niet zeker van hoe dit verschijnsel kan worden verklaard. 

Eén aspect dat is vastgesteld, is dat zuigelingen die voor hun uitgerekende datum worden geboren, meer kans hebben op astigmatisme dan zuigelingen die dichter bij hun uitgerekende datum worden geboren. 

Astigmatisme ontwikkelt zich meestal vroeg in het leven, dus kinderen moeten al vroeg een astigmatisme-test ondergaan om te zien of er symptomen zijn. 

Bepaalde bevolkingsgroepen hebben meer kans op symptomen van astigmatisme. Aziatische en Latijns-Amerikaanse bevolkingsgroepen behoren bijvoorbeeld tot de meest waarschijnlijke.

Verschillende types van astigmatisme 

Er zijn 2 belangrijke types van astigmatisme:

1. Corneaal Astigmatisme. Dit is de meest voorkomende en wordt veroorzaakt door een misvormd hoornvlies. 

2. Lenticulair Astigmatisme. Vergelijkbaar met de vorige, maar beïnvloedt de lens in plaats daarvan. Sommige mensen kunnen een goed gevormd hoornvlies hebben, maar toch lenticulair astigmatisme hebben.

Op basis van de verschillende brekingsafwijkingen zijn er echter nog andere soorten astigmatisme: 

1. Myopisch Astigmatisme: Bijziendheid gecombineerd met astigmatisme treedt op wanneer beide krommen voor het netvlies zijn gefixeerd. 

2. Hyperopisch Astigmatisme: Verziendheid en astigmatisme in het oog waarbij beide krommen achter het netvlies zijn gefixeerd.

3. Gemengd Astigmatisme: Dit gebeurt wanneer de krommen zowel bijziend als verziend zijn.

Astigmatisme kan ook worden geïdentificeerd als regelmatig of onregelmatig. Regelmatig astigmatisme is wanneer de krommingen in een hoek van 90 graden staan, dus loodrecht op elkaar. Bij onregelmatig astigmatisme staan de curven niet in een hoek van 90 graden, een voorbeeld hiervan is Keratoconus. 

Kan ik een astigmatisme test doen?

Een manier om te controleren op astigmatisme is een bezoek aan uw plaatselijke opticien voor een oogtest. De opticien kan vaststellen of u al dan niet astigmatisme hebt en welk type correctie u nodig hebt. 

Er zijn 3 soorten tests die een oogarts kan uitvoeren om te controleren op astigmatisme: 

1. Refractie: Bij een oogtest kijk je naar een oogkaart die helpt bepalen of je refractiefouten hebt, zoals astigmatisme. Deze specifieke test helpt om te zien hoe uw ogen licht kunnen buigen.

2. Keratometrie: Hiermee meet u de kromming van het hoornvlies en ziet u hoeveel astigmatisme u hebt. Een nuttige test als u contactlenzen wilt gaan gebruiken.

3. Corneale topografie: Dit kan u een gedetailleerde kaart en meting van het hoornvlies geven en kan helpen bij het opsporen van onregelmatig astigmatisme.  

U kunt echter ook online een zelftest doen en controleren op tekenen van astigmatisme.  

Er zijn 2 eenvoudige manieren om dit te doen. Dit zijn eenvoudige astigmatisme-tests die u vanuit uw eigen huis kunt doen. Ze kunnen u helpen te beslissen of u een oogspecialist moet raadplegen voor een meer gedetailleerde evaluatie van uw visuele behoeften. Als u al een bril of contactlenzen draagt, kunt u deze tests doen terwijl u een van beide draagt.

De lijntest

1. Plaats jezelf op 2-10 meter afstand van het scherm

2. Begin met één oog te sluiten en kijk zorgvuldig naar de lijnen

3. Herhaal dit met beide ogen

Als de lijnen dezelfde kleur en dikte lijken te hebben, heeft u waarschijnlijk geen astigmatisme.  Als er echter verschillen zijn, is uw zicht waarschijnlijk wazig en hebt u mogelijk astigmatisme. U moet zo snel mogelijk uw oogspecialist raadplegen.

De kiesschijftest

1. Plaats uzelf op 2-10 meter afstand van het scherm.

2. Begin met één oog te sluiten en kijk zorgvuldig naar de lijnen.

3. Herhaal dit met beide ogen.

Als de lijnen even donker lijken, heeft u waarschijnlijk geen astigmatisme. Als echter één of meer lijnen donkerder lijken dan de rest, hebt u mogelijk astigmatisme. U moet zo snel mogelijk uw oogspecialist raadplegen.

Hoe astigmatisme corrigeren?

Bij bijna alle vormen van astigmatisme kunnen brillen en contactlenzen helpen uw wazige of vervormde zicht te corrigeren. In het geval dat uw astigmatisme zeer mild is, heeft u misschien helemaal geen bril of contactlenzen nodig.

Er bestaat ook een operatie om astigmatisme te corrigeren, refractieve chirurgie genoemd. Dit type operatie helpt uw hoornvlies een nieuwe vorm te geven en is blijvend. Andere veel voorkomende operaties zijn: 

 – LASIK. Ooglaseren kan ook worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te corrigeren

 – PRK. Fotorefractieve keratectomie is een andere ooglasercorrectie

 – RK. Radiale keratotomie is een procedure die ook helpt bij het corrigeren van bijziendheid

In elk geval moet u een opticien en oogarts raadplegen voordat u beslist welk type correctie u nodig hebt voor astigmatisme.

Brillen en contactlenzen voor astigmatisme

Brillen

Zoals we weten zijn er verschillende soorten lensmaterialen die kunnen worden gebruikt om visuele beperkingen te corrigeren. Enkele van de meest gebruikte materialen voor lenzen zijn:

– Polycarbonaat 

– Hoge Index

– Trivex

– Plastic (standaard)

Het type lensmateriaal hangt af van de ernst van het astigmatisme. Hoe hoger het astigmatisme, hoe dunner de lenzen moeten zijn, zoals hoog-geïndexeerde lenzen. High-index is duurder, maar is licht van gewicht en biedt een hoge visuele helderheid.

Als u een licht astigmatisme hebt en uw voorschrift lager is dan 1,00, kunnen plastic brillenglazen een goede keuze zijn en zijn ze ook betaalbaarder dan andere materialen. Bij matig of ernstig astigmatisme kunt u overwegen iets meer geld te investeren in polycarbonaat, Trivex, of zelfs in brillenglazen met hoge index. 

De lagen van de glazen zijn ook belangrijk om te overwegen wanneer u een brillen voor astigmatisme koopt. U wilt er zeker van zijn dat u de beste bescherming heeft voor zowel uw ogen als uw bril. Anti Reflecterende lagen zijn geweldig in het elimineren van schitteringen en afleidingen veroorzaakt door reflecties. Antikras Lagen helpen grote schade aan de glazen te voorkomen en zorgen ervoor dat ze er zo goed mogelijk als nieuw blijven uitzien. 

Doet u aan sport en maakt u zich zorgen dat uw astigmatisme wazig zicht zal veroorzaken? Zelfs als u een actief persoon bent, zult u de juiste sportbril op sterkte vinden die astigmatisme kan helpen corrigeren. Meestal geeft uw voorschrift ook de waarden voor uw astigmatisme aan, zodat u alleen nog maar de juiste sportbril hoeft uit te zoeken. Wraparound monturen, bijvoorbeeld, zijn een geweldige pasvorm als u van sport houdt en volledige bescherming van de ogen en zichtbaarheid wilt, deze monturen kunnen ook worden gecombineerd met veel verschillende soorten brillen. 

Contactlenzen

Er zijn verschillende toepassingen voor contactlenzen, of u ze nu af en toe, dagelijks of maandelijks draagt. De soorten contactlenzen die u kunt gebruiken om astigmatisme te corrigeren zijn: 

• For this type, you’d be giventoric contactsto help correct your astigmatism. – Zachte contactlenzen die gebruikt kunnen worden als u een licht astigmatisme heeft. Bekend om het zachte en flexibele materiaal dat kan worden onderverdeeld in dagelijkse wegwerplenzen, wekelijkse/maandelijkse wegwerplenzen en lenzen met verlengde draagtijd. Voor dit type krijgt u torische contacten om uw astigmatisme te helpen corrigeren. 

• Harde contacten kunnen ook worden gebruikt omastigmatisme te corrigeren. Het soort harde contacten dat gebruikt wordt heet RGP (rigid gas permeable) en zijn in het begin niet zo comfortabel als zachte contacten. Velen vinden dat RGP-contacten een helderder zicht mogelijk maken en goed zijn voor het corrigeren van onregelmatig astigmatisme zoals Keratoconus. 

• Er zijn ook hybridecontactlenzen die u kunt gebruiken voor astigmatisme, die een harde kern hebben (RGP) en zachtere randen. Vergeleken met RGP-contacten zijn hybride contactlenzen iets helderder, maar ook iets duurder en meestal voor u op maat gemaakt. 

Conclusie

Ah, die ogen! Wat we doen om er extra zorg aan te besteden, is de beste correctie vinden voor refractiefafwijkingen en dat wazige zicht.

Dus, wat is astigmatisme? In wezen lijken uw ogen meer op een ei dan op een ronde bol. Deze ovale vorm veroorzaakt een wazig en vervormd zicht. Als u last begint te krijgen van wazig of vervormd zicht, naast vermoeide ogen en hoofdpijn, kan dat een vroeg teken zijn van astigmatisme.

Hoewel astigmatisme geen ernstige oogaandoening is, kunt u het beste een opticien raadplegen of een zelftest doen om het snel vast te stellen. Er is echt geen manier om astigmatisme te voorkomen, maar er zijn verschillende manieren om het te helpen corrigeren.

Met SmartBuyGlasses kunt u er zeker van zijn dat u de beste correctie voor uw astigmatisme zult vinden met een bril of contactlenzen op sterkte. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over astigmatisme, neem dan een kijkje in ons Optisch Centrum.

Laten we het leven minder wazig maken, druk op die like, en verspreid het woord met ons op Twitter en Facebook!

Ask the Optician

ASK NOW

Wat is astigmatisme en heb ik het?

Als het leven wazig wordt, pas dan uw zicht aan. Vraagt u zich wel eens af waarom je zicht wazig of vervormd is? Krijg u ook last van vermoeide ogen of hoofdpijn met dit ongericht zicht? Dit kunnen vroege tekenen van astigmatisme zijn. Als u verder leest, zullen we u vertellen wat astigmatisme is en wat de belangrijkste oorzaken zijn.

Het is niet altijd zo duidelijk dat u last heeft van astigmatisme, het kan gewoon heel mild zijn, maar hier in dit artikel vindt u nuttige tips over hoe u zelf en de beste manieren kunt vinden om te helpen uw wazig zien te corrigeren.

Wat is astigmatisme en hoe beïnvloedt astigmatisme het gezichtsvermogen?

Als uw lens en hoornvlies niet gelijkmatig gebogen zijn wanneer het licht het oog binnenkomt, zal het niet goed worden gebroken, deskundigen zullen dit als een brekingsafwijking verwijzen. Astigmatisme is een gemeenschappelijke oog brekingsafwijking, gelijkend op verziendheid en bijziendheid, die gemakkelijk kan worden gecorrigeerd. Het is niet een probleem met de gezondheid van het oog, dus maak je geen zorgen.

Astigmatisme is een oogaandoening waarbij het hoornvlies niet perfect rond is, zodat het licht niet gelijkmatig kan worden gericht op het netvlies achteraan in het oog. Normale hoornvliezen hebben de vorm van een tennisbal, maar als u astigmatisme heeft, heeft u een meer rugbybalvormig hoornvlies.

Het netvlies zet het licht dat we zien om in boodschappen die via de oogzenuw naar de hersenen worden gestuurd. Als u echter lijdt aan astigmatisme, zal uw zicht op alle afstanden enigszins wazig of vervormd zijn als gevolg van de brekingsafwijking.

De mate van astigmatisme is van invloed op de mate van wazigheid in uw zicht, sommige kunnen ernstiger zijn dan andere. Andere symptomen, naast wazig en vervormd zicht, kunnen ook hoofdpijn, vermoeide ogen en problemen met zien ‘s nachts zijn. 

Als u als volwassene wazig begint te zien, moet u een oogtest laten doen om te controleren op astigmatisme of andere visuele beperkingen. Het is echter aan te bevelen om uw ogen ten minste om de twee jaar te laten controleren, of vaker als u al een oogprobleem hebt. 

Voor kinderen is een regelmatige oogtest de beste manier om vroegtijdige tekenen van astigmatisme op te sporen, omdat sommige jonge kinderen zich in eerste instantie misschien niet bewust zijn van het visuele probleem. 

Wat veroorzaakt astigmatisme?

De belangrijkste oorzaak van astigmatisme is de onregelmatigheid van de lens of de kromming van het oog. In sommige gevallen worden mensen met astigmatisme geboren, maar waarom is zelfs voor de deskundigen een raadsel. Het kan ook te wijten zijn aan genetica, die aanwezig kan zijn bij de geboorte, maar zich pas na jaren ontwikkelt. Andere oorzaken van astigmatisme kunnen ontstaan na een oogoperatie, een verwonding, of veroorzaakt worden door een oogziekte. 

Gewoonlijk kan astigmatisme zich ontwikkelen naast andere visuele beperkingen zoals verziendheid en bijziendheid. Er is ook een zeldzame aandoening, Keratoconus genaamd, waarbij het hoornvlies meer de neiging heeft om een kegelvorm te hebben dan een koepelvorm. Deze aandoening kan ook astigmatisme veroorzaken en deskundigen geloven dat velen dit al bij de geboorte krijgen, maar ook hier zijn ze er niet zeker van hoe dit verschijnsel kan worden verklaard. 

Eén aspect dat is vastgesteld, is dat zuigelingen die voor hun uitgerekende datum worden geboren, meer kans hebben op astigmatisme dan zuigelingen die dichter bij hun uitgerekende datum worden geboren. 

Astigmatisme ontwikkelt zich meestal vroeg in het leven, dus kinderen moeten al vroeg een astigmatisme-test ondergaan om te zien of er symptomen zijn. 

Bepaalde bevolkingsgroepen hebben meer kans op symptomen van astigmatisme. Aziatische en Latijns-Amerikaanse bevolkingsgroepen behoren bijvoorbeeld tot de meest waarschijnlijke.

Verschillende types van astigmatisme 

Er zijn 2 belangrijke types van astigmatisme:

1. Corneaal Astigmatisme. Dit is de meest voorkomende en wordt veroorzaakt door een misvormd hoornvlies. 

2. Lenticulair Astigmatisme. Vergelijkbaar met de vorige, maar beïnvloedt de lens in plaats daarvan. Sommige mensen kunnen een goed gevormd hoornvlies hebben, maar toch lenticulair astigmatisme hebben.

Op basis van de verschillende brekingsafwijkingen zijn er echter nog andere soorten astigmatisme: 

1. Myopisch Astigmatisme: Bijziendheid gecombineerd met astigmatisme treedt op wanneer beide krommen voor het netvlies zijn gefixeerd. 

2. Hyperopisch Astigmatisme: Verziendheid en astigmatisme in het oog waarbij beide krommen achter het netvlies zijn gefixeerd.

3. Gemengd Astigmatisme: Dit gebeurt wanneer de krommen zowel bijziend als verziend zijn.

Astigmatisme kan ook worden geïdentificeerd als regelmatig of onregelmatig. Regelmatig astigmatisme is wanneer de krommingen in een hoek van 90 graden staan, dus loodrecht op elkaar. Bij onregelmatig astigmatisme staan de curven niet in een hoek van 90 graden, een voorbeeld hiervan is Keratoconus. 

Kan ik een astigmatisme test doen?

Een manier om te controleren op astigmatisme is een bezoek aan uw plaatselijke opticien voor een oogtest. De opticien kan vaststellen of u al dan niet astigmatisme hebt en welk type correctie u nodig hebt. 

Er zijn 3 soorten tests die een oogarts kan uitvoeren om te controleren op astigmatisme: 

1. Refractie: Bij een oogtest kijk je naar een oogkaart die helpt bepalen of je refractiefouten hebt, zoals astigmatisme. Deze specifieke test helpt om te zien hoe uw ogen licht kunnen buigen.

2. Keratometrie: Hiermee meet u de kromming van het hoornvlies en ziet u hoeveel astigmatisme u hebt. Een nuttige test als u contactlenzen wilt gaan gebruiken.

3. Corneale topografie: Dit kan u een gedetailleerde kaart en meting van het hoornvlies geven en kan helpen bij het opsporen van onregelmatig astigmatisme.  

U kunt echter ook online een zelftest doen en controleren op tekenen van astigmatisme.  

Er zijn 2 eenvoudige manieren om dit te doen. Dit zijn eenvoudige astigmatisme-tests die u vanuit uw eigen huis kunt doen. Ze kunnen u helpen te beslissen of u een oogspecialist moet raadplegen voor een meer gedetailleerde evaluatie van uw visuele behoeften. Als u al een bril of contactlenzen draagt, kunt u deze tests doen terwijl u een van beide draagt.

De lijntest

1. Plaats jezelf op 2-10 meter afstand van het scherm

2. Begin met één oog te sluiten en kijk zorgvuldig naar de lijnen

3. Herhaal dit met beide ogen

Als de lijnen dezelfde kleur en dikte lijken te hebben, heeft u waarschijnlijk geen astigmatisme.  Als er echter verschillen zijn, is uw zicht waarschijnlijk wazig en hebt u mogelijk astigmatisme. U moet zo snel mogelijk uw oogspecialist raadplegen.

De kiesschijftest

1. Plaats uzelf op 2-10 meter afstand van het scherm.

2. Begin met één oog te sluiten en kijk zorgvuldig naar de lijnen.

3. Herhaal dit met beide ogen.

Als de lijnen even donker lijken, heeft u waarschijnlijk geen astigmatisme. Als echter één of meer lijnen donkerder lijken dan de rest, hebt u mogelijk astigmatisme. U moet zo snel mogelijk uw oogspecialist raadplegen.

Hoe astigmatisme corrigeren?

Bij bijna alle vormen van astigmatisme kunnen brillen en contactlenzen helpen uw wazige of vervormde zicht te corrigeren. In het geval dat uw astigmatisme zeer mild is, heeft u misschien helemaal geen bril of contactlenzen nodig.

Er bestaat ook een operatie om astigmatisme te corrigeren, refractieve chirurgie genoemd. Dit type operatie helpt uw hoornvlies een nieuwe vorm te geven en is blijvend. Andere veel voorkomende operaties zijn: 

 – LASIK. Ooglaseren kan ook worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te corrigeren

 – PRK. Fotorefractieve keratectomie is een andere ooglasercorrectie

 – RK. Radiale keratotomie is een procedure die ook helpt bij het corrigeren van bijziendheid

In elk geval moet u een opticien en oogarts raadplegen voordat u beslist welk type correctie u nodig hebt voor astigmatisme.

Brillen en contactlenzen voor astigmatisme

Brillen

Zoals we weten zijn er verschillende soorten lensmaterialen die kunnen worden gebruikt om visuele beperkingen te corrigeren. Enkele van de meest gebruikte materialen voor lenzen zijn:

– Polycarbonaat 

– Hoge Index

– Trivex

– Plastic (standaard)

Het type lensmateriaal hangt af van de ernst van het astigmatisme. Hoe hoger het astigmatisme, hoe dunner de lenzen moeten zijn, zoals hoog-geïndexeerde lenzen. High-index is duurder, maar is licht van gewicht en biedt een hoge visuele helderheid.

Als u een licht astigmatisme hebt en uw voorschrift lager is dan 1,00, kunnen plastic brillenglazen een goede keuze zijn en zijn ze ook betaalbaarder dan andere materialen. Bij matig of ernstig astigmatisme kunt u overwegen iets meer geld te investeren in polycarbonaat, Trivex, of zelfs in brillenglazen met hoge index. 

De lagen van de glazen zijn ook belangrijk om te overwegen wanneer u een brillen voor astigmatisme koopt. U wilt er zeker van zijn dat u de beste bescherming heeft voor zowel uw ogen als uw bril. Anti Reflecterende lagen zijn geweldig in het elimineren van schitteringen en afleidingen veroorzaakt door reflecties. Antikras Lagen helpen grote schade aan de glazen te voorkomen en zorgen ervoor dat ze er zo goed mogelijk als nieuw blijven uitzien. 

Doet u aan sport en maakt u zich zorgen dat uw astigmatisme wazig zicht zal veroorzaken? Zelfs als u een actief persoon bent, zult u de juiste sportbril op sterkte vinden die astigmatisme kan helpen corrigeren. Meestal geeft uw voorschrift ook de waarden voor uw astigmatisme aan, zodat u alleen nog maar de juiste sportbril hoeft uit te zoeken. Wraparound monturen, bijvoorbeeld, zijn een geweldige pasvorm als u van sport houdt en volledige bescherming van de ogen en zichtbaarheid wilt, deze monturen kunnen ook worden gecombineerd met veel verschillende soorten brillen. 

Contactlenzen

Er zijn verschillende toepassingen voor contactlenzen, of u ze nu af en toe, dagelijks of maandelijks draagt. De soorten contactlenzen die u kunt gebruiken om astigmatisme te corrigeren zijn: 

• For this type, you’d be giventoric contactsto help correct your astigmatism. – Zachte contactlenzen die gebruikt kunnen worden als u een licht astigmatisme heeft. Bekend om het zachte en flexibele materiaal dat kan worden onderverdeeld in dagelijkse wegwerplenzen, wekelijkse/maandelijkse wegwerplenzen en lenzen met verlengde draagtijd. Voor dit type krijgt u torische contacten om uw astigmatisme te helpen corrigeren. 

• Harde contacten kunnen ook worden gebruikt omastigmatisme te corrigeren. Het soort harde contacten dat gebruikt wordt heet RGP (rigid gas permeable) en zijn in het begin niet zo comfortabel als zachte contacten. Velen vinden dat RGP-contacten een helderder zicht mogelijk maken en goed zijn voor het corrigeren van onregelmatig astigmatisme zoals Keratoconus. 

• Er zijn ook hybridecontactlenzen die u kunt gebruiken voor astigmatisme, die een harde kern hebben (RGP) en zachtere randen. Vergeleken met RGP-contacten zijn hybride contactlenzen iets helderder, maar ook iets duurder en meestal voor u op maat gemaakt. 

Conclusie

Ah, die ogen! Wat we doen om er extra zorg aan te besteden, is de beste correctie vinden voor refractiefafwijkingen en dat wazige zicht.

Dus, wat is astigmatisme? In wezen lijken uw ogen meer op een ei dan op een ronde bol. Deze ovale vorm veroorzaakt een wazig en vervormd zicht. Als u last begint te krijgen van wazig of vervormd zicht, naast vermoeide ogen en hoofdpijn, kan dat een vroeg teken zijn van astigmatisme.

Hoewel astigmatisme geen ernstige oogaandoening is, kunt u het beste een opticien raadplegen of een zelftest doen om het snel vast te stellen. Er is echt geen manier om astigmatisme te voorkomen, maar er zijn verschillende manieren om het te helpen corrigeren.

Met SmartBuyGlasses kunt u er zeker van zijn dat u de beste correctie voor uw astigmatisme zult vinden met een bril of contactlenzen op sterkte. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over astigmatisme, neem dan een kijkje in ons Optisch Centrum.

Laten we het leven minder wazig maken, druk op die like, en verspreid het woord met ons op Twitter en Facebook!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *