• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Oog-Gezondheid | SmartBuyGlasses NL

Alles wat u moet weten over Presbyopie

 

Wat is presbyopie?

Presbyopie wordt gedefinieerd als het geleidelijke verlies van het vermogen van uw oog om zich te concentreren op objecten in de buurt. Het is een aan leeftijd gerelateerde aandoening en de symptomen beginnen meestal rond de leeftijd van 40. U zult merken dat het moeilijker is om scherp te zien bij lezen, schrijven of werken op de computer, omdat u de dichtbij gelegen objecten niet duidelijk kunt zien.

Presbyopie moet niet worden verward met andere veel voorkomende oogaandoeningen, zoals astigmatisme, bijziendheid of verziendheid. Deze oogaandoeningen houden verband met de vorm van de oogbol en genetische factoren spelen een rol. Het verlies van gezichtsveld bij presbyopie wordt echter veroorzaakt door een geleidelijke verdikking en verlies van flexibiliteit van de natuurlijke lens in uw oog.

Presbyopie is een veel voorkomende oogaandoening. Wereldwijd komen 1 op de 7 mensen in aanraking met deze oogaandoening en verliezen ze hun scherp zicht van dichtblij omdat dit leeftijdsgebonden is. Mensen met deze oogaandoening vinden dat ze boeken, kranten, menu's en ander leesmateriaal op afstand moeten houden om hun ogen goed te kunnen concentreren.

 

Presbyopie Behandeling: brillen

Het behandelen van presbyopie is heel eenvoudig. Glazen op voorschrift met bifocale of progressieve additie glazen (PAL's) zijn de meest voorkomende opties voor symptomen van presbyopie.

Bifocale glazen bestaan uit een bril met twee focuspunten. Het midden en het hoofdgedeelte van het brillenglas bevatten een voorschrift voor afstandszicht, terwijl het onderste gedeelte van het glas is gemaakt voor het verbeteren van het zicht nabij, voor wanneer u een menu leest of wat werk op het bureau doet.

Progressieve glazen zijn vergelijkbaar met bifocale glazen, maar ze bieden een geleidelijke overgang tussen de twee glazen op sterkte, dus er is geen zichtbare lijn op uw bril.

Leesbrillen zijn ook een andere optie voor symptomen van presbyopie. U kunt deze bril voorzien van uw unieke Presbyopia-voorschrift, zodat u deze bril kunt dragen terwijl u leest of werkt.

Daarnaast zijn er ook multifocale contactlenzen beschikbaar om symptomen van presbyopie te behandelen. Multifocale contactlenzen zijn verkrijgbaar in zowel gasdoorlatend als zacht lensmateriaal.

 

Presbyopie Behandeling: Chirurgie

Er zijn een paar chirurgische opties om symptomen van presbyopie te behandelen.

PresbyLASIK is een nieuwe presbyopiecorrigerende ingreep die nu in de Verenigde Staten wordt uitgevoerd. Deze nieuwe procedure maakt gebruik van een excimeerlaser om een ​​multifocale ablatie direct op het heldere vooroppervlak van het oog te creëren. Dit zorgt weer voor zicht op meerdere afstanden.

LASIK kan ook worden gebruikt om monovisie te maken, waarbij één oog gecorrigeerd is voor dichtbij zicht en het andere oog sterker is voor afstandszicht.

Sommige andere experimentele behandelingen worden ook geprobeerd. Eén studie omvat het injecteren van een elastische gel in de capsulaire zak, de structuur in het oog die de natuurlijke lens bevat. In theorie zou de gel de natuurlijke lens vervangen en dienen als een nieuwe, meer elastische lens.

Sommige mensen die een staaroperatie ondergaan, kunnen bovendien op alle afstanden een duidelijk zicht krijgen als ze ervoor kiezen presbyopiecorrectie intraoculaire lenzen te gebruiken.

Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Registreren
OF
Inloggen met Facebook

Exclusieve Voordelen

 • Bestelling volgen
 • Eenvoudig herbestellen
 • Bewaarde voorschriften
 • Snelle checkout
 • Exclusieve kortingen & acties
Bij acceptatie SmartBuyGlasses gaat u akkoord met de voorwaarden

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Man/vrouw

Uw verjaardag

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Man/vrouw

Uw verjaardag

Ontvang exclusieve kortingen
Bij acceptatie SmartBuyGlasses gaat u akkoord met de voorwaarden

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Wachtwoord vergeten

Voer uw emailadres in. Wij sturen u vervolgens een E-mail voor het wijzigen van uw wachtwoord
Verzend e-mail

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Wachtwoord vergeten

Wij hebben u een e-mail verzonden met instructies voor het wijzigen van uw wachtwoord.

Als u geen instructies ontvangt binnen enkele minuten

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Wachtwoord wijzigen

Uw wachtwoord moet tenminste 8 karakters bevatten
Opslaan en inloggen

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren