• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Zonnebrillen | SmartBuyGlasses NL

Hoe kies je de beste zonnebril glazen?

De kunst is om bij een geweldige zonnebril de juiste glazen te vinden. Je wilt dat je glazen in je bril passen, er goed uit zien, de juiste sterkte hebben en bovenal dat ze je ogen beschermen tegen schadelijke UV-straling. Waar moet je op letten bij het kopen van de beste zonnebril? Er zijn drie factoren van belang voor het vinden van de glazen voor een goede zonnebril: het materiaal, de kleur en de coatings van de glazen.

Het materiaal van de glazen

De eerste kunststof glazen werden gemaakt van het kunststof polymer genaamd CR-39. Polycarbonaat glazen werden later geïntroduceerd in de jaren ’80 en tot op de dag van vandaag is dit het meest gebruikte materiaal voor zonnebrilglazen. Polycarbonaat glazen zijn erg populair omdat ze veel lichter zijn dan de standaard kunststof glazen en over een hogere resistentie beschikken, waardoor ze minder snel breken. Polycarbonaat glazen zijn daarom ideaal voor kinderen en sportactiviteiten.

High-index kunststof is het laatste en beste materiaal dat verkrijgbaar is voor zonnebrilglazen. Ze zijn nog iets lichter, dunner en vlakker dan de polycarbonaat glazen. Dit materiaal is een goede keus voor een zonnebril met hoge sterktes. 

De kleur van de glazen

Het wordt vaak gedacht dat donkere glazen een betere bescherming bieden tegen UV-straling. Er is echter geen relatie tussen de kleur van de glazen en de hoeveelheid van bescherming. De coating voor het blokkeren van de UV-straling is transparent, waardoor de tint onmogelijk een rol kan spelen.  

De tint is echter wel van belang bij de visuele prestatie. Sommige kleuren presteren beter bij bepaalde activiteiten. Het is daarom belangrijk om de juiste kleur van je glazen te kiezen.

In het algemeen zijn donkere glazen een goede keuze wanneer je wilt dat je glazen de schittering verminderen, maar de kleuren niet verstoren. Deze glazen zijn geschikt voor wanneer je de zonnebril de hele dag door draagt. Groene glazen zijn ook geschikt voor alledaags gebruik, aangezien ze de ogen beschermen en de visuele prestaties gelijk blijven aan het menselijk vermogen. 
 
Bruin of oranje getinte glazen hebben een rode tint waarvan bekend is dat deze de kleurcontrasten verbeteren. Een rode tint in de glazen is ideaal voor tijdens het sporten of voor activiteiten waarbij het dieptezicht de sleutel is zoals tennis, vissen, golfen en zeilen.

Naast de volledig getinte glazen zijn er ook meekleurende glazen. Deze glazen, ookwel bekend als fotochromatische glazen, worden donkerder wanneer ze rechtstreeks blootgesteld worden aan UV-licht en weer transparant als ze uit de zon zijn. Deze glazen zijn zeer handig wanneer je vaak heen en weer beweegt tussen binnen en buiten. 

De coatings van de glazen

Er bestaan veel verschillende coatings voor glazen, bijvoorbeeld anti-kras, anti-glans, ontspiegeling, een uv-bescherming coating, een gespiegelde coating of zelfs een gepolariseerde coating. Als je een goede zonnebril wilt die lang mee gaat, is het verstandig om te kiezen voor de eerste vier coatings.

De anti-kras zorgt ervoor dat je glazen niet vol komen te zitten met lelijke krassen die ontstaan door bijvoorbeeld zand, door de binnenkant van je tas of door je t-shirt (door het schoonmaken van de bril). Anti-glans, ontspiegeling en de polariseerde coating verhogen je visuele zicht en zijn ideaal voor activiteiten waar je in aanraking komt met intens zonlicht en je de verblinding wilt verminderen.

De UV-coating is essentieel voor het beschermen van je ogen tegen de schadelijke UV-straling en is daarom een vereiste voor een zonnebril. Gespiegelde glazen breken het licht, maar worden vaak gekozen voor cosmetische redenen. 


 

Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Register
OR
Sign in with Facebook

Exclusive Features

 • Order Tracking
 • Easy Re-Order
 • Saved Prescriptions
 • Express Checkout
 • Exclusive Discounts and Sales
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

What is your gender?

When is your Birthday?

Subscribe to our Newsletter
By joining SmartBuyGlasses you agree to the Terms & Conditions

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Forgot Password

Please enter your email below. We'll send you a link to reset your password.
Send E-Mail

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Forgot Password

We've sent an email with instructions on how to reset your password.

If you don't receive instructions within a few minutes, check your email's spam and junk filters.

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

Reset Password

Password must be at least 8 characters.
Save and Sign In

Having trouble?

Don't hesitate to Contact us

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren