SmartBuyGlasses glazen van topkwaliteit

VERDER WINKELEN
 • SmartBuyGlasses Brillen op sterkte

  SmartBuyGlasses Nederland is de grootste online brillenzaak in Nederland. Bij SmartBuyGlasses maken we winkelen voor uw bril op sterkte makkelijk, efficiënt en veilig. Kies uw favoriete montuur en voorzie die van glazen op sterkte, voor een fractie van de prijs die u normaal betaalt. Onze getrainde opticiens garanderen 100% precisiewerk voor ieder brilglas.

  Gids voor glazen

  SmartBuyGlasses biedt een ongeëvenaarde reeks hoogwaardige lenstypen voor brilvoorschriften, en biedt ook hoogwaardige Arise Collective ™ Clarity glazen. Onze brilglazen dekken lichtbrekingsindexen van 1.50, 1.61, 1.67 of 1.74 voor enkele, bifocale of multifocale correcties. Alle glazen die wij aanbieden zijn gemaakt van CR39 of High Index Plastic materiaal. Om op SmartBuyGlasses Nederland meer informatie te vinden over brillenglazen op sterkte, kun je de andere menu-items raadplegen.

  Waarom een bril op sterkte kopen?

  • 24 maanden garantie
  • GRATIS anti-kras laag
  • GRATIS antireflectiecoating
  • GRATIS UV-bescherming
 • Type glazen op sterkte

  ENKELVOUDIGE BRILLEN

  Brillen voor veraf: Deze glazen zijn voor mensen die objecten in de verte niet duidelijk kunnen zien. Ideaal dus bij het rijden, in de bioscoop, enz...

  Leesbrillen: Als u moeite heeft om objecten die dichtbij zijn te zien, zoals bij het lezen of typen, dan heeft u een leesbril nodig.

  Computerbrillen: Deze glazen helpen het Computer Visie Syndroom (CVS) te verlichten. Doorgaans gaat dit gepaard met vermoeide, droge ogen, verminderd zicht en nek-of rugpijn, veroorzaakt door het langdurig werken achter de computer.

  Modebrillen (plano): Deze bril bevat geen corrigerende eigenschappen, maar is een volledig op stijl gebaseerde keuze. Wel bevatten de glazen dezelfde voordelen als glazen op sterkte, zoals een krasbestendige coating en 100% UV-bescherming.

  BIFOCALE BRILLEN

  Bifocale glazen (met lijn): personen met ouderdomsverziendheid hebben vaak bifocale glazen nodig, die twee verschillende sterktes bevatten. Dit verschijnsel treedt vooral op vanaf 40-jarige leeftijd. De bifocale glazen zijn verdeeld in twee helften: het bovenste deel corrigeert de bijziendheid, het onderste deel de verziendheid.

  PROGRESSIEVE BRILLEN

  Progressieve brillen(Multifocaal zonder lijn): Wie aan ouderdomsverziendheid lijdt, maar geen bifocale bril wil, kan zich een progressieve aanschaffen. Ook bij deze multifocale progressieve brillenglazen is het mogelijk meer dan 1 sterkte te integreren, wat aanpassingen voor verschillende afstanden mogelijk maakt. Het grote verschil met bifocale glazen, is dat de overgang tussen de sterktes hier geleidelijk gebeurt.

  Computerbrillen (Progressieve stijl): De nieuwste telg binnen de familie van progressieve glazen is op maat van computergebruikers gemaakt. Ook deze glazen zijn gemaakt voor zij die aan ouderdomsverzienheid lijden. 50% van het glas corrigeert bijziendheid, 10 tot 20% verziendheid en 30 tot 40% een combinatie van de twee. Een bril met deze glazen is ideaal voor mensen die veel tijd achter de computer spenderen, en dus meer correctie voor dichtbij dan veraf nodig hebben.

  Gids voor glas indexen

  Standaard dunne glazen - 1.50 index

  Glazen met een index van 1.50 zijn een betaalbare keuze voor wie dagelijks een bril gebruikt. De CR39 brillenglazen die wij aanbieden zijn 20% lichter dan de glazen variant. Ze zijn gemaakt van een hoogwaardige kunststof, en gefabriceerd door gerenommeerde bedrijven. Deze brillenglazen bieden bescherming tegen ultraviolet licht. Onze glazen zijn aanzienlijk dunner dan de typische CR39 glazen. Ze worden aanbevolen voor omrande monturen, maar niet voor randloze en semi-randloze monturen.

  Zeer dunne glazen - 1.61 index

  Glazen met een hoge index, ofte Hi-index, zijn een uitstekende keuze voor brillen met een hoge sterkte. Niet alleen bieden ze een optimale bescherming tegen ultraviolet licht, maar ook zijn deze glazen tot 20% dunner dan de reguliere plastieken variant. Hi-index brillenglazen zijn tevens ontworpen met barst resistente eigenschappen, waardoor ze ideaal passen in randloze en semi-randloze monturen.

  Superdunne glazen - 1.67 index

  Wie een nog dunner glas zoekt, kan voor onze superdunne glazen met een index van 1.67 gaan. Hier gaat het vooral om de esthetische meerwaarde, voor mensen met een slecht zicht. Gemiddeld is de 1,67-index 30% dunner dan 1,61 Hi-index brillenglazen.

  Ultradunne glazen - 1.74 index

  De dunste plastic brillenglazen hebben een index van 1.74. Naast dun zijn ze ook zeer licht dankzij een reductie aan beide randen. Ze kunnen tot 40% dunner zijn dan reguliere plastic glazen.

  Arise Clarity glazen van topkwaliteit (index 1.50, 1.56, 1.61, 1.67)

  Aanvullende informatie over onze glazen op sterkte vindt u in onze Optical Center. Indien u er niet in slaagt de informatie te vinden welke u zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

  ZONNEBRILLEN MET GLAZEN OP STERKTE

  Ook zonnebrillen op sterkte kunt u kopen via SmartBuyGlasses. Wij zorgen ervoor dat de zonnebrillen correct aangepast worden. Onze specialisten zoeken de kleur die het dichtst bij dat van het originele glas aanleunt. Er zijn meer dan 20 opties.

  Brillenglazen op sterkte zijn enkel mogelijk voor zonnebrillen met 2 brillenglazen. Niet alle zonnebrillen kunnen voorzien worden: de aanpassing is afhankelijk van de benodigde sterkte en het ontwerp van de zonnebril.

  Gids voor glazen

  Een bril of zonnebril op sterkte bestellen bij SmartBuyGlasses is eenvoudig en snel. Onze opticiens raden de volgende materialen aan bij de verschillende voorschriften. Volg stap voor stap de instructies om er zeker van te zijn dat u de juiste sterkte bestelt. FAQ.

  Alle glazen zijn vervaardigd van hoge kwaliteit plastic voor een betere helderheid, langere duurzaamheid en lichter gewicht, vergeleken met het glazen equivalent. Let op dat de kosten van de brillenglazen afhankelijk zijn van de dikte van het materiaal. De goedkoopste optie is de CR39, met de laagste index. Hoe hoger de gekozen index, des te dunner en duurder het wordt.

  Glasdikte Single Vision Bifocaal Progressief Sterkte(STR)
  Huismerk 1.50 Onder +/- 1.25
  Huismerk 1.61 +/- 1.50 tot +/- 3.50
  Huismerk 1.67 +/- 3.75 tot +/- 5.50
  Huismerk 1.74 Boven +/- 5.75
  Arise Clarity HD 1.50 Onder +/- 1.25
  Arise Clarity 4K 1.61 +/- 1.50 tot +/- 3.50
  Arise Clarity 8K 1.67 Boven +/- 3.75

  Extra glasopties

  SmartBuyGlasses biedt een variëteit van optische diensten aan, waaronder gespecialiseerde brillenglazen, en de mogelijkheid om coatings toe te voegen. Online een bril of zonnebril kopen is nog nooit zo eenvoudig geweest. Wij verzekeren 100auwkeurigheid van de brillenglazen wanneer onze medewerkers de RX bestelling verwerken.

  Glas type Tint Transition Polarisatie GRATIS coatings
  Single Vision
  Bifocaal
  Progressief

  Extra Glasopties

  Getinte glazen

  Getinte glazen verminderen lichtweerkaatsing, en zijn niet alleen handig tijdens het rijden, maar kunnen ook je look accentueren. In tegenstelling tot meekleurende glazen, behoudt een volledig getint glas te allen tijde zijn kleur. Lichtere tinten zoals roze worden meestal gebruikt om moderedenen, terwijl donkere tinten zoals grijs of bruin gebruikt worden als bescherming tegen de zon. Een gele tint kan het zicht verbeteren bij het nachtelijke rijden. Als je ogen lichtgevoelig zijn, wordt een zeer neutrale kleur zoals grijs aanbevolen. Bruin geeft de drager een beter contrast tussen kleuren en is dus geschikt voor sporten zoals golf en tennis. Om de vele mogelijkheden te raadplegen bekijk je best het kleurenschema. Je hebt de keuze uit 24 verschillende tinten. Wij bieden ook een matching service aan waarbij de kleur van je voorgeschreven glazen overeenkomen met de originele kleur van je designer zonnebril.

  • Groen & polariserend: Lichtweerkaatsing verminderen zonder kleuren te vervormen op zonnige dagen.
  • Bruin & grijs: Versterkt het contrast en wordt sterk aangeraden voor zonnige dagen. Grijze tinten draag je best tijdens het sporten, wanneer het sterkste zonlicht weerkaatst op het water. Bruine tinten geeft u een beter contrast tussen kleuren, en zijn het meest ideaal bij het spelen van golf of tennis.
  • Geel, amber en goud: Filtert blauw licht weg en accentueert schaduwen, waardoor de glazen geschikt zijn voor de meeste omstandigheden, vooral waar weinig licht is. Een gele tint kan helpen bij het rijden ‘s nachts.
  • Paars en roze: Deze glazen zijn uiterst geschikt voor omstandigheden met weinig licht omdat zij schaduwen en vormen naar voor brengen. Lichtere tinten zoals roze worden vaak gebruikt voor esthetische doeleinden.

  Gepolariseerde Glazen

  Polarizeerde glazen verminderen licht dat weerkaast op van reflecterende oppervlakten zoals water, of een motorkap. Ze zijn ideaal voor mensen die graag buiten sporten, vissen of rijden, en beschikbaar in grijs en bruin.

  Meekleurende glazen

  Meekleurende glazen staan ook bekend als photochromatische glazen. Ze blijven 's nachts én binnenshuis helder. Wanneer ze buiten blootgesteld worden aan UV-licht, passen de glazen zich aan. Dit glastype is dus geschikt voor verschillende lichtomstandigheden, en zijn beschikbaar in grijs en bruin

  GRATIS coatings

  Krasbestendige coating

  Onze plastic glazen zijn standaard uitgerust met een krasbestendige coating, op beide zijden. De coating weerstaat dagelijks gebruik, en verlengt de levensduur van je bril. Let op, echter: de coating maakt de glazen NIET volledig krasbestendig. Bij ruw gebruik kunnen nog altijd krassen nagelaten worden.

  Antireflectiecoating

  Een antireflectiecoating vermindert de weerkaatsing van kunstmatig licht, en wordt aangeraden voor gebruik binnenshuis en nachtelijk autorijden. De laag maakt de brillenglazen extreem helder, waardoor ze bijna onzichtbaar lijken.

  UV-bescherming

  UV-bescherming blokkeert de schadelijke ultraviolette straling van de zon, vooral type A en B. Niet alleen de huid heeft hiertegen bescherming nodig, maar ook de ogen.

  Bij SmartBuyGlasses erkennen wij het belang van extra bescherming aan de ogen. Daarom bieden we bij elke aankoop van een bril op sterkte GRATIS UV-bescherming aan.
 • Standaard & Premium glazen prijzen

  Product categorie Glas type Glas Index (dikte) Glas prijs (€)
  Zonnebrillen Glazen voor bijziendheid Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Enkel lezen Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Mode Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €85
  Progressief Standaard dun (1.50) €99
  (Progressief) Zeer dun (1.61) €125
  Superdun (1.67) €145
  Brillen Glazen voor bijziendheid Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Enkel lezen Standaard dun (1.50) €35
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Mode Standaard dun (1.50) €25
  (Single Vision) Zeer dun (1.61) €55
  Superdun (1.67) €79
  Ultradun (1.74) €115
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €49
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €69
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €99
  Progressief Standaard dun (1.50) €99
  (Progressief) Zeer dun (1.61) €125
  Superdun (1.67) €145
  Ultradun (1.74) €179
  Arise Collective Clarity HD 1.50 €189
  Arise Collective Clarity 4K 1.61 €229
  Arise Collective Clarity 8K 1.67 €269
 • Garantie-en retourbeleid

  24 maanden garantie

  Bij SmartBuyGlasses geloven we in een klantenservice die niet afloopt bij verzending, maar pas wanneer u volledig tevreden bent. Om u tegen alle scenario's te beschermen, bieden wij een 24 maanden garantie aan tegen mogelijke fabricagefouten van onze zonnebrillen en brillen op sterkte. Onze internationale en behulpzame klantenservice belooft u te helpen tot u 100% tevreden bent. Winkelen bij ons vergt weinig moeite. U vindt gegarandeerd een product naar uw hart tussen ons ruime aanbod.

  100% Glazen retour garantie

  Wij handhaven een 100% retour garantie voor brillen op sterkte bij SmartBuyGlasses Nederland. Alle brillen op sterkte zijn op nauwkeurige wijze gemaakt, met glazen van de hoogste kwaliteit. Het optische laboratorium van SmartBuyGlasses belooft enkel de beste service, en helpt u graag verder indien uw product niet aan je eisen voldoen. Aan u de keuze om kosteloos de glazen of de brilmontuur te corrigeren, een volledige terugbetaling aan te vragen (bij producten in de originele staat), of om de montuur uit te rusten met nieuwe glazen. De klantenservice van SmartBuyGlasses staat altijd paraat om uw vragen te beantwoorden, dus aarzel niet om ons te e-mailen voor meer informatie over ons garantiebeleid.

  100 dagen retourbeleid

  Indien het product niet geschikt is, kunt u gebruik maken van ons 100 dagen retourbeleid. Meer informatie vindt u op onze pagina over retourzendeningen, omruilen en garantie.

 • Een nieuwe bril of contactlenzen worden vaak 1 maal per kalenderjaar vergoedt door uw zorgverzekeraar. SmartBuyGlassesdoet er alles aan om u te attenderen op deze vergoedingen, die u al snel een fikse korting kan opleveren.Om voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking te komen, dient u in veel gevallen:

  • • Verzekerd te zijn bij een erkende zorgverzekeraar;
  • • In het bezit zijn van een brilvoorschrift van de oogarts;
  • • Te beschikken over een aanvullende verzekering.

  Vergoeding (aanvullende) zorgverzekering

  Nadat een bestelling is geplaatst bijSmartBuyGlasseskunt u de factuur met behulp van uw Bestelling ID en e-mail adres hier downloaden en uitprinten.Stuur een kopie van de factuur, eventueel samen met een brilvoorschrift van de oogarts naar uw zorgverzekering en claim, afhankelijk van uw polis en aanvullen voorwaarden, uw vergoeding.

  Wij raden u aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraaromgedetailleerde informatie te ontvangen over het te vergoeden bedrag. Klik hier voor een overzicht van alle vergoedingen per verzekeraar. **

  *afhankelijk van uw verzekerings polis

  **SmartBuyGlasses kan een vergoeding van uw verzekering helaas niet garanderen.

  Onze hoge kwaliteits brilglazen zijn beschikbaar vanaf €30,-. Kijk voor al uw glazenopties op onze Brillen op Sterkte pagina.

  Voor meer informatie over onze brillen op sterkte en veelgestelde vragen, bekijk onze FAQ

We gebruiken cookies om jouw ervaring op onze website te verbeteren. Door verder te gaan accepteer je het gebruik van cookies. Klik hier om meer over ons cookiebeleid te lezen.

Accepteer