Home/Zonnebrillen/Fotochroom
Grid banner
Filteren en sorteren

Zonnebrillen

707
  • Virtual Try On
  • Nieuwe modellen
  • Bestsellers
  • Op sterkte
Upsell Banner for generic product page VTO POPUP
1-59 van 707 Producten
Filteren en sorteren
  • Fotochroom
Sorteer
Populaire Aanraders
Nieuwe modellen
Op Voorraad
Virtual Try On
Geslacht
Dames
Heren
Kinderen
Acties
Goedkope Brillen
Outlet
Uitverkoop
Merk
Topmerken
Alle Merken
Sport
Eigenschappen
Vorm
Gezichtsvorm
Kleur montuur
Blauw
Bordeaux
Bruin
Geel
Goud
Grijs
Groen
Gunmetal
Oranje
Paars
Patroon
Regenboog
Rood
Roze goud
Tortoise
Transparant
Tweekleurig
Wit
Zilver
Zwart
roze
Kleur glazen
Blauw
Bruin
Geel
Goud
Grijs
Groen
Oranje
Paars
Rood
Transparant
Zilver
roze
Montuurtype
Type glazen
Materiaal montuur
Maat
S
M
L
XL
44 mm69 mm
Prijs
€29€666

Zonnebrillen

Wanneer u een bril bij ons koopt, is bij de meeste lens opties een antireflectie- en krasvaste bescherming inbegrepen. Daarnaast kunt u opties toevoegen om uw bril verder aan uw behoeften aan te passen. Overgangslenzen zijn een slim alternatief voor het dragen van een zonnebril. Overgangslenzen worden automatisch donkerder in zonlicht en worden dan weer kleurloos als je weer naar binnen gaat. Overgangslenzen, ook algemeen bekend als meekleurende lenzen, reageren op UV-licht en worden donkerder naarmate het licht sterker is.

 

Wat zijn overgangslenzen?

Overgangslenzen zijn een mix van gewone brillen en zonnebrillen. De glazen gaan van kleurloos naar donker afhankelijk van het UV-licht/zonlicht en worden daarna geleidelijk donkerder afhankelijk van de intensiteit van het zonlicht.

 

Hoe werken overgangslenzen?

De overgangslenzen werken zo dat wanneer de stralen van UV-licht het glas bereiken, de tint van de kleur verandert afhankelijk van wat het daglicht nodig heeft. De lens verandert van helder naar donkerder, afhankelijk van hoe licht het buiten is. Hoe sterker het zonlicht, hoe donkerder de lens. Omdat de lens reageert op zonlicht, worden ze binnenshuis helder, en zelfs als u autorijdt als u upgrade naar de Transitions™ XTRActive.

 

Op een lichte en bewolkte dag kan de lens een iets donkerdere tint hebben en op een onbewolkte dag met sterk zonlicht worden ze donker als een zonnebril. De overgangslenzen geven je een prettige balans tussen de donkere lens en de lichtintensiteit buitenshuis. Hoe kouder het is, hoe sneller de kleur van het glas verandert. Daarom wordt de fotochromatische bril in de winter sneller donkerder dan in de zomer.

 

Voor wie zijn overgangslenzen geschikt?

De overgangslens is een slim alternatief voor u die onderweg is en zich overdag in verschillende lichtomstandigheden kan bevinden of voor u die gewoon één en dezelfde bril wil - ongeacht gebruik of lichtsterkte. De technologie achter het glas geeft je dus de mogelijkheid om zowel een bril als een zonnebril in één en hetzelfde montuur te hebben, aangezien de lenzen automatisch donker worden bij zonlicht.

 

Overgangslenzen bevatten miljoenen moleculen zilverchloride of zilverhalogeniden, die in de lens zijn ingebouwd. Deze moleculen zijn transparant bij blootstelling aan kunstlicht, maar bij blootstelling aan UV-stralen wil er een chemisch proces plaatsvinden. De UV-stralen zorgen ervoor dat de moleculen van vorm veranderen en delen van het zichtbare licht absorberen, waardoor de lens donkerder wordt. Het aantal moleculen dat van vorm verandert, varieert met de intensiteit van de UV-straling. Wanneer de lenzen niet worden blootgesteld aan UV-stralen, keren de moleculen weer terug naar hun "onzichtbare" vorm en zijn als een gewone bril zonder verkleuring.

 

In een vroege fase, toen de brillenglazen van glas waren, werden deze moleculen aan de buitenkant van de lens geplaatst. Maar tegenwoordig, wanneer de lens voornamelijk van plastic is gemaakt, vindt de productie van overgangslenzen plaats door de lenzen onder te dompelen in een chemisch bad, waar de fotochrome moleculen daadwerkelijk door de lens worden geabsorbeerd. Het bezinkt ongeveer 150 micrometer in het plastic. De toonaangevende producent van overgangslenzen van vandaag is Transitions™.

 

Wanneer je bij ons een bril met overgangslenzen koopt, wordt er blauw licht bescherming meegeleverd die je beschermt tegen schadelijk blauw licht. De overgangslenzen zijn verkrijgbaar in de kleuren bruin en grijs. De bruine overgangslenzen verhogen de contrasten en geven de omgeving een warme tint, terwijl de grijze overgangslenzen de tinten niet veranderen, maar juist de kleuren die je ziet versterken. De bruine lens kan als lichter worden ervaren dan de grijze, maar wordt net zo donker als het licht op het glas valt.

 

Wat zijn de voor- en nadelen van overgangslenzen?

Oké, je begint alle voordelen te zien van het krijgen van overgangslenzen, goed? De lenzen worden snel donker wanneer ze worden blootgesteld aan UV-licht, je hoeft maar één bril mee te nemen in plaats van één paar die binnen werkt en één paar om naar buiten te schakelen, en ze verminderen de gevoeligheid voor licht. Dit heeft natuurlijk ook het voordeel dat u geld bespaart wanneer u maar één zonnebril hoeft aan te schaffen. Met Transitions™ EXTRActive werken ze zelfs in uw auto, wat anders vaak als een nadeel wordt gezien, omdat u in de auto nog steeds een zonnebril zou moeten aanschaffen, maar niet langer! De Transitions™ lenzen beschermen je ook extra als je lange uren voor digitale schermen doorbrengt, omdat het schadelijk blauw licht blokkeert.

 

Dus, zijn er nadelen? We zouden willen dat we nee konden zeggen. Maar zoals met de meeste dingen, kan het niet allemaal goed zijn. Een veelgehoorde klacht is dat de overgangslenzen niet gepolariseerd zijn. Voor de mensen die extra lichtgevoelig zijn, kan dit een van de grootste nadelen vinden. Als de bril niet gepolariseerd is, biedt hij je niet de volledige bescherming tegen de UV-stralen van de zon en blokkeert hij niet alle schittering. Dan, voor de ijdele mensen die er zijn, maakt het buitenfoto's moeilijker. Omdat de overgangslenzen zo snel overgaan in de donkerdere tint, worden uw ogen aan het zicht onttrokken. Afhankelijk van de look waar je voor gaat, kan dit echter een professional voor je zijn.