Home/Brillen/Leesbril
Grid banner
Filteren en sorteren

Leesbril

924
  • Blauw Licht Bril
  • Progressief
  • Budget collectie
  • Nieuwe modellen
  • Virtual Try On
  • Transparante monturen
1-59 van 924 Producten
Filteren en sorteren
  • Leesbril
Sorteer
Populaire Aanraders
Budget collectie
Nieuwe modellen
Op Voorraad
Virtual Try On
Geslacht
Dames
Heren
Acties
Outlet
Uitverkoop
Merk
Alle Merken
Eigenschappen
Vorm
Gezichtsvorm
Kleur montuur
Blauw
Bordeaux
Bruin
Geel
Goud
Grijs
Groen
Gunmetal
Oranje
Paars
Patroon
Rood
Tortoise
Transparant
Tweekleurig
Wit
Zilver
Zwart
roze
Montuurtype
Type glazen
Materiaal montuur
Maat
S
M
L
46 mm54 mm
Prijs
€10€226

Leesbril

Na verloop van tijd kan ons gezichtsvermogen verslechteren. Onze visie is cruciaal voor hoe we ons leven leiden. Of we nu op het werk of thuis zijn, we belasten onze ogen altijd.

De juiste leesbril kan uw ogen helpen zich beter te concentreren en uw gezichtsvermogen te beschermen. Leesbrillen zijn ook bekend als ready readers, cheaters, magnifiers, niet-recept lezers of generieke lezers. Ze zijn gemaakt om dichtbij werk te maken, zoals lezen.

Generieke leesbrillen zijn niet gemaakt om aan de specifieke eisen van een persoon te voldoen. Ze zijn niet geschikt als u astigmatisme of een andere brekingsfout in beide ogen heeft. Een standaard moderne leesbril kan goed presteren voor mensen die niet veel correctie op afstand nodig hebben, maar beter willen zien bij taken van dichtbij.

Als u echter een uitgebreide afstand aanpassing nodig heeft, werkt een gewone leesbril mogelijk niet. In dit geval moet u op zoek naar een bril op sterkte die uw zicht problemen adequaat corrigeert en u helpt bij het lezen.

Met SmartBuyGlasses kunt u stijlvol blijven terwijl u uw zicht corrigeert. Dankzij ons brede assortiment aan leesbrillen, voldoen we zeker aan ieders mode voorkeuren!

 

Heb ik een leesbril nodig?

Als u nog nooit een bril heeft gedragen, kan het moeilijk zijn om te accepteren dat u een leesbril nodig heeft. De natuurlijke interne lenzen in uw ogen worden minder flexibel naarmate u ouder wordt. Helaas hebben ze niet hetzelfde vermogen om van dichtbij naar veraf scherp te stellen als toen je jonger was.

Het zicht van dichtbij verslechtert wanneer uw ogen minder flexibel worden. Dit staat bekend als presbyopie en u kunt zich afvragen of u een leesbril nodig heeft. Hier zijn enkele manieren waarop u kunt herkennen of het tijd is om een leesbril te kopen:

Je bent ouder dan 40 jaar. Het gezichtsvermogen van iedereen verslechtert in een ander tempo, hoewel presbyopie de meeste mensen rond de veertig treft.

Wanneer u leest of achter een computer werkt, worden uw ogen vermoeid. Worden uw oogleden zwaar als u ingewikkeld werk doet of leest? Merk je dat je achter je pc aan het wegdoezelen bent? Wanneer u presbyopie ontwikkelt, moeten uw ogen harder werken, zodat u meer spanning kunt voelen.

Je zicht is wazig. De ooglens verliest flexibiliteit naarmate hij ouder wordt, waardoor hij minder effectief is in het focussen van licht. Het is mogelijk dat uw ogen zich niet in hetzelfde tempo aanpassen, waardoor dubbelzien kan ontstaan.

Je doet altijd het licht aan. De vraag naar sterker licht is een duidelijke indicatie van presbyopie. Het is misschien tijd voor een moderne leesbril als u meerdere lichten in een kamer moet aandoen om het gevoel te hebben dat het helder genoeg is om u te concentreren op de woorden op de pagina.

Je krijgt steeds meer hoofdpijn. Hoofdpijn kan optreden als u uw ogen regelmatig inspant om te lezen of zich te concentreren op close-up werk. U kunt presbyopie hebben als u hoofdpijn achter uw ogen heeft.

Om uw zicht te laten onderzoeken, maakt u een afspraak met uw oogarts voor een volledig oogonderzoek. Omdat uw gezichtsvermogen snel kan veranderen, zelfs als het minder dan een jaar geleden is sinds uw laatste test, moet u een arts raadplegen als u de hierboven genoemde problemen ervaart.

 

Hoe weet je welke sterkte leesbril je moet hebben?

De dioptrie-leestest is een van de eenvoudigste en meest gebruikte procedures om te bepalen welke sterkte leesbril u nodig heeft. Een dioptrie test is een grafiek die rijen tekst bevat. Elke rij heeft een gevarieerde lettergrootte, beginnend met kleine lettertjes en lagere sterkte eisen en naar boven gaand terwijl u het papier leest. De grafiek begint met woorden die een sterkte van +1,00 vereisen om te lezen en gaat verder met woorden die een sterkte van +3,25 vereisen.

Om de test uit te voeren, hangt u de kaart 14 inch van uw ogen af en leest u van de bovenste rij, die de kleinste is, zonder bril. Als deze regel moeilijk te lezen is, gaat u door de rijen totdat u een duidelijke regel vindt.

Als je bij een regel komt die je zonder bril kunt lezen, kijk dan naar de sterkte ernaast. Dit is de sterkte van de leesbril die u nodig heeft! Als u nog steeds moeite heeft om de tekst onderaan de test te lezen, is het raadzaam om contact op te nemen met uw opticien, zodat deze u kan adviseren over het recept dat u nodig heeft.

 

Is een computerbril anders dan een leesbril?

Computerbrillen en leesbrillen lijken veel op elkaar. Sommige mensen dragen zelfs een leesbril terwijl ze op hun computer werken. Het belangrijkste verschil is dat achter een computer zitten meestal verder van u af zit dan dat u een boek vasthoudt. Een ander onderscheid is dat computerbrillen vaak een lichte gele tint hebben of een specifieke coating die helpt bij het filteren van schadelijk blauw licht dat door digitale apparaten wordt uitgestraald.

Veel mensen zijn misschien geïnteresseerd in zowel een moderne leesbril als de bescherming die een computerbril biedt, ook wel bekend als een blauw licht blokkerende bril. Bij SmartBuyGlasses hoef je geen compromissen te sluiten, je kunt het beste van twee werelden krijgen door simpelweg de zFORT® lenscoating aan je leesbril toe te voegen bij het afrekenen om deze om te zetten in een blauw licht bril.

Als je wilt weten welke vorm leesbril het beste bij je past, bekijk dan onze gezichtsvorm gids en vind jouw perfecte paar!