Ask the Optician

ASK NOW

Hoe zorg je voor Transitie Lenzen

Wat zijn Transitie lenzen?

Fotochromatische (of fotochromatische) lenzen zijn een bepaald type lens die reageren op verschillende niveaus van UV-licht. U bent misschien ook bekend met deze technologie onder een andere naam: transitions. Het zijn eigenlijk zonnebrillen en brillen op recept allemaal in één.

Tijd om in de geschiedenis te duiken. De vroegste versies van fotochromatische lenzen gebruikten bepaalde verbindingen (namelijk zilverchloride of zilverhalogenide) die bij blootstelling aan UV-licht donkerder zouden worden. Deze dagen, gebruiken fotochromatische lenzen merkgebonden fotochromatische kleurstoffen die chemisch zijn verwerkt om de lenzen te verduisteren wanneer blootgesteld aan UV-licht.

Bij blootstelling aan fel licht op een zonnige dag reageren moleculen in de lens en worden ze al 35 seconden na blootstelling donkerder – wat bescherming biedt tegen intense zonnestraling. Naarmate het lichtniveau daalt, gaan deze moleculen terug naar hun oorspronkelijke staat en worden ze weer transparant. ‘S nachts of binnen, wanneer er geen hoge intensiteit UV-licht is, lijken de lenzen helder.

Hoe werken Transitie lenzen?

Fotochromatische lenzen bevatten speciale moleculen (meestal verbindingen tussen zilver en halogeen elementen) die van vorm veranderen en licht absorberen bij blootstelling aan UV-stralen. Deze reactie zorgt ervoor dat de lenzen donkerder worden in zonlicht. Wanneer verwijderd van UV-licht, keert het proces om, waardoor de lenzen geleidelijk lichter worden.

De lenzen nemen meestal ongeveer 15 minuten om volledig donkerder, hoewel sommige verandering zal worden gezien binnen de eerste minuut. Fotochromatische lenzen reageren bij direct contact met UV-licht en bieden een geweldig alternatief voor het schakelen tussen bril en zonnebril op recept. In helderdere omstandigheden zullen deze fotochromatische adaptieve lenzen donkerder worden en naarmate de omstandigheden donkerder worden, zullen de lenzen opnieuw helder worden.

Wie heeft Transitie Lenzen nodig?

Fotochromatische lenzen reageren alleen bij directe blootstelling aan UV-licht. Dit betekent dat ze in een kantoor-of thuisomgeving duidelijk blijven. Dus, als je vaak van binnen naar buiten beweegt, zorgt deze bril ervoor dat je niet rond meerdere paar brillen hoeft te sjouwen. Transitie Lenzen helpen u objecten van verschillende grootte, contrast en, belangrijker nog, helderheid te zien. Over het algemeen zien fotochromatische lens gebruikers beter in een groter aantal lichtomstandigheden.

Transitions lenzen kunnen worden gebruikt door mensen met een hele reeks verschillende gezichtsproblemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, van standaard-en hoge index versies tot robuuste, Slagvaste materialen. Een andere geweldige eigenschap van transitie lenzen is dat ze kunnen worden gebruikt voor zowel enkelvoudige als multifocale brillenglazen.

Wij raden transitie lenzen aan voor iedereen wiens gezichtsvermogen in gevaar is bij blootstelling aan licht en UV-stralen. Dit kan onder meer het geval zijn bij mensen met specifieke medische aandoeningen, zoals cataract en diabetes, die het nachtzicht en de contrastgevoeligheid beïnvloeden Het is ook vermeldenswaard dat sommige medicijnen bekend zijn om te leiden tot gevoeligheid voor fel licht en zonlicht – dus raden we het gebruik van transitie lenzen aan dergelijke patiënten en degenen die onlangs een operatie voor hun ogen hebben ondergaan.

Kinderen zijn ook vrij geschikt voor fotochromatische lenzen omdat ze veel tijd buiten doorbrengen en vaker aan UV-zonnestralen worden blootgesteld. De kristallijne lenzen in hun ogen moeten zich ook nog volledig ontwikkelen. Zij kunnen UV-licht doorlaten en mogelijk schade veroorzaken in deze vorming leeftijd..

Fotochromatische Zonnebrillen

Transitie zonnebrillen zijn normale zonnebrillen die zijn voorzien van fotochromatische lenzen. Hun lenzen gedragen zich op dezelfde manier – dat wil zeggen dat ze binnen en buiten transparant worden. Sommige fotochromatische zonnebrillen lenzen komen echter met getinte lenzen als’ basis ‘ en worden geleidelijk donkerder. Deze worden meestal gedragen voor gebruik buitenshuis. 

Het is erg belangrijk op te merken dat sommige fotochromatische lenzen mogelijk niet geschikt zijn om te rijden. Dit komt omdat autoruiten zijn bekleed met een UV-blokkerende laag, die kunnen verhinderen dat uw fotochromische glazen zich aanpassen aan de lichtomstandigheden in uw auto.

U kunt enkele van onze best verkopende fotochromatische modellen verkennen, waaronder de Oakley OO9208 RADAR EV PATH 920805Ray-Ban RB3447 Round Metal 006/3F en Serengeti Sestriere Gepolariseerd. 

Fotochromatische lenzen Versus Transitie Lenzen

Transitie lenzen zijn de commerciële term voor fotochromatische lenzen. Dit is het enige verschil tussen fotochromatische en transitie lenzen. De term ‘Transitions ® – lenzen’ verwijst alleen naar door Essilor vervaardigde fotochromatische lenzen. Elk ander merk fotochromatische lenzen vervaardigd door bijvoorbeeld HKO, Hoya of ZEISS, zal op precies dezelfde manier werken.

Voordelen van Transitie Lenzen

– Ze zijn kosteneffectief: met een paar fotochromatische lenzen bespaart u de kosten van het kopen van een bril en een zonnebril op recept, omdat u de functionaliteit van uw bril en bescherming tegen de zon hebt, verpakt in één paar.

– Gemak: niet alleen is het kosteneffectief, maar het is ook handig als uw Transitie lens werkt op zichzelf wanneer u in verschillende lichtinstellingen en je hoeft niet te schakelen tussen uw bril en zonnebril zo nu en dan.

– Minder risico op het verliezen van uw bril: Met het gemak van een alles-in-één-bril loopt u veel minder kans uw bril te verliezen omdat u hem waarschijnlijk altijd draagt.

– Flexibiliteit. Transitie Lenzen zijn zeer flexibel en helpen vermoeidheid van de ogen, verblinding en spanning van de constante variaties in licht te verminderen.

– Bescherming tegen UV-stralen: Transitie Lenzen zijn niet alleen getint, ze zijn bedoeld om u te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, zodat u de gezondheid van uw ogen kunt behouden.

– Keuze: bij SmartBuyGlasses vindt u een enorme verscheidenheid aan fotochromatische brillenontwerpen waaruit u kunt kiezen – aviator zonnebrillenvlinder monturencat-eye monturenovale monturenextra grote monturenpiloot monturenrechthoekige glazenronde glazenvierkante monturenwayfarer glazenAziatische pasvorm glazenmonturen voor volledige omtrek, monturen met halve randrandloze glazen en meer. Het maakt niet uit wat uw budget of stijl, u kunt  vinden waar u van houdt bij SmartBuyGlasses.

 Nadelen van Transition lenzen

• Autoruiten zijn ingebouwd met anti-verblindings films die het grootste deel van het UV-licht dat het voertuig binnenkomt blokkeren. Dit ontkent de effecten van de transitie lenzen, omdat ze deze omgeving registreren als “niet-verlicht” terwijl in werkelijkheid het directe zonlicht erg helder kan zijn. Dit kan onveilig zijn voor de drager, zelfs als ze niet wettelijk verplicht zijn om voorgeschreven lenzen te dragen tijdens het rijden.

• Transitie lenzen mogen niet gepolariseerd zijn. Vervolgens kunnen ze niet in staat zijn om harde blikken weer te geven. Als je verwacht dat je constant buiten bent in een omgeving met hoge glans, raden we een gepolariseerde zonnebril op recept aan in een omhullende stijl.

Stappen om uw Transitie Lenzen te reinigen en te verzorgen

We dragen onze bril de hele dag, elke dag, waar we ook heen gaan. Het is van cruciaal belang dat de lenzen zo schoon mogelijk zijn om vlekken en stof te voorkomen. Hier is hoe u uw transitie lenzen kunt reinigen om hun effectiviteit te behouden.

• Begin met het bevochtigen van uw lenzen met lauwwarm water. Deeltjes zoals stof en vuil plakken aan uw lenzen. Dit betekent dat er een grote kans is dat als u ze droog veegt, u ze kunt verplaatsen en zelfs micro-krassen op uw lenzen kunt maken, waardoor de levensduur van uw lenzen wordt verminderd. Vermijd het gebruik van ammoniak bevattende huishoudelijke chemische reinigingsmiddelen op uw lenzen, omdat deze dit type lagen kunnen degraderen.

• Dep je bril voorzichtig met een goede kwaliteit microvezeldoek.  Zachtjes deppen is alles wat je nodig hebt. Vermijd papieren handdoeken, tissues, servetten of de uiteinden van je hemd. Hoewel ze zacht lijken, kunnen hun getextureerde oppervlakken krassen op uw lenzen, waardoor hun lagen verslechtert. Alle SmartBuyGlasses brillen worden geleverd met optische doeken speciaal voor dit doel.

• Nadat uw transitie lenzen droog zijn, breng een kleine druppel milde afwaszeep aan op uw vingertoppen. Maak uw lenzen opnieuw nat, met uw vingertop om het te verspreiden en eventuele olie en vingerafdrukken te verwijderen

• Dep de glazen weer om te drogen.

U kunt verwachten dat overgangslenzen net zo lang meegaan als het voorschrift, zo niet langer.. Fotochromatische lenzen zijn minimaal 3 jaar werkzaam (of langer, mits goed verzorgd). Daarna kunt u merken dat het langer duurt voordat de lenzen van donker naar helder overschakelen of omgekeerd. 

Nuttige tip: een gelige tint aan de randen van de lenzen kan een teken zijn van Versleten transitie lenzen. 

Er is niets om niet van te houden over transitie lenzen! Naast het corrigeren van uw zicht, krijgt u onderweg automatische UV-bescherming. Neem de volgende stap en selecteer transition bij het afrekenen om je favoriete designer brillen te veranderen in beschermende fotochromatische zonnebrillen!

Ask the Optician

ASK NOW

Hoe zorg je voor Transitie Lenzen

Wat zijn Transitie lenzen?

Fotochromatische (of fotochromatische) lenzen zijn een bepaald type lens die reageren op verschillende niveaus van UV-licht. U bent misschien ook bekend met deze technologie onder een andere naam: transitions. Het zijn eigenlijk zonnebrillen en brillen op recept allemaal in één.

Tijd om in de geschiedenis te duiken. De vroegste versies van fotochromatische lenzen gebruikten bepaalde verbindingen (namelijk zilverchloride of zilverhalogenide) die bij blootstelling aan UV-licht donkerder zouden worden. Deze dagen, gebruiken fotochromatische lenzen merkgebonden fotochromatische kleurstoffen die chemisch zijn verwerkt om de lenzen te verduisteren wanneer blootgesteld aan UV-licht.

Bij blootstelling aan fel licht op een zonnige dag reageren moleculen in de lens en worden ze al 35 seconden na blootstelling donkerder – wat bescherming biedt tegen intense zonnestraling. Naarmate het lichtniveau daalt, gaan deze moleculen terug naar hun oorspronkelijke staat en worden ze weer transparant. ‘S nachts of binnen, wanneer er geen hoge intensiteit UV-licht is, lijken de lenzen helder.

Hoe werken Transitie lenzen?

Fotochromatische lenzen bevatten speciale moleculen (meestal verbindingen tussen zilver en halogeen elementen) die van vorm veranderen en licht absorberen bij blootstelling aan UV-stralen. Deze reactie zorgt ervoor dat de lenzen donkerder worden in zonlicht. Wanneer verwijderd van UV-licht, keert het proces om, waardoor de lenzen geleidelijk lichter worden.

De lenzen nemen meestal ongeveer 15 minuten om volledig donkerder, hoewel sommige verandering zal worden gezien binnen de eerste minuut. Fotochromatische lenzen reageren bij direct contact met UV-licht en bieden een geweldig alternatief voor het schakelen tussen bril en zonnebril op recept. In helderdere omstandigheden zullen deze fotochromatische adaptieve lenzen donkerder worden en naarmate de omstandigheden donkerder worden, zullen de lenzen opnieuw helder worden.

Wie heeft Transitie Lenzen nodig?

Fotochromatische lenzen reageren alleen bij directe blootstelling aan UV-licht. Dit betekent dat ze in een kantoor-of thuisomgeving duidelijk blijven. Dus, als je vaak van binnen naar buiten beweegt, zorgt deze bril ervoor dat je niet rond meerdere paar brillen hoeft te sjouwen. Transitie Lenzen helpen u objecten van verschillende grootte, contrast en, belangrijker nog, helderheid te zien. Over het algemeen zien fotochromatische lens gebruikers beter in een groter aantal lichtomstandigheden.

Transitions lenzen kunnen worden gebruikt door mensen met een hele reeks verschillende gezichtsproblemen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en materialen, van standaard-en hoge index versies tot robuuste, Slagvaste materialen. Een andere geweldige eigenschap van transitie lenzen is dat ze kunnen worden gebruikt voor zowel enkelvoudige als multifocale brillenglazen.

Wij raden transitie lenzen aan voor iedereen wiens gezichtsvermogen in gevaar is bij blootstelling aan licht en UV-stralen. Dit kan onder meer het geval zijn bij mensen met specifieke medische aandoeningen, zoals cataract en diabetes, die het nachtzicht en de contrastgevoeligheid beïnvloeden Het is ook vermeldenswaard dat sommige medicijnen bekend zijn om te leiden tot gevoeligheid voor fel licht en zonlicht – dus raden we het gebruik van transitie lenzen aan dergelijke patiënten en degenen die onlangs een operatie voor hun ogen hebben ondergaan.

Kinderen zijn ook vrij geschikt voor fotochromatische lenzen omdat ze veel tijd buiten doorbrengen en vaker aan UV-zonnestralen worden blootgesteld. De kristallijne lenzen in hun ogen moeten zich ook nog volledig ontwikkelen. Zij kunnen UV-licht doorlaten en mogelijk schade veroorzaken in deze vorming leeftijd..

Fotochromatische Zonnebrillen

Transitie zonnebrillen zijn normale zonnebrillen die zijn voorzien van fotochromatische lenzen. Hun lenzen gedragen zich op dezelfde manier – dat wil zeggen dat ze binnen en buiten transparant worden. Sommige fotochromatische zonnebrillen lenzen komen echter met getinte lenzen als’ basis ‘ en worden geleidelijk donkerder. Deze worden meestal gedragen voor gebruik buitenshuis. 

Het is erg belangrijk op te merken dat sommige fotochromatische lenzen mogelijk niet geschikt zijn om te rijden. Dit komt omdat autoruiten zijn bekleed met een UV-blokkerende laag, die kunnen verhinderen dat uw fotochromische glazen zich aanpassen aan de lichtomstandigheden in uw auto.

U kunt enkele van onze best verkopende fotochromatische modellen verkennen, waaronder de Oakley OO9208 RADAR EV PATH 920805Ray-Ban RB3447 Round Metal 006/3F en Serengeti Sestriere Gepolariseerd. 

Fotochromatische lenzen Versus Transitie Lenzen

Transitie lenzen zijn de commerciële term voor fotochromatische lenzen. Dit is het enige verschil tussen fotochromatische en transitie lenzen. De term ‘Transitions ® – lenzen’ verwijst alleen naar door Essilor vervaardigde fotochromatische lenzen. Elk ander merk fotochromatische lenzen vervaardigd door bijvoorbeeld HKO, Hoya of ZEISS, zal op precies dezelfde manier werken.

Voordelen van Transitie Lenzen

– Ze zijn kosteneffectief: met een paar fotochromatische lenzen bespaart u de kosten van het kopen van een bril en een zonnebril op recept, omdat u de functionaliteit van uw bril en bescherming tegen de zon hebt, verpakt in één paar.

– Gemak: niet alleen is het kosteneffectief, maar het is ook handig als uw Transitie lens werkt op zichzelf wanneer u in verschillende lichtinstellingen en je hoeft niet te schakelen tussen uw bril en zonnebril zo nu en dan.

– Minder risico op het verliezen van uw bril: Met het gemak van een alles-in-één-bril loopt u veel minder kans uw bril te verliezen omdat u hem waarschijnlijk altijd draagt.

– Flexibiliteit. Transitie Lenzen zijn zeer flexibel en helpen vermoeidheid van de ogen, verblinding en spanning van de constante variaties in licht te verminderen.

– Bescherming tegen UV-stralen: Transitie Lenzen zijn niet alleen getint, ze zijn bedoeld om u te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon, zodat u de gezondheid van uw ogen kunt behouden.

– Keuze: bij SmartBuyGlasses vindt u een enorme verscheidenheid aan fotochromatische brillenontwerpen waaruit u kunt kiezen – aviator zonnebrillenvlinder monturencat-eye monturenovale monturenextra grote monturenpiloot monturenrechthoekige glazenronde glazenvierkante monturenwayfarer glazenAziatische pasvorm glazenmonturen voor volledige omtrek, monturen met halve randrandloze glazen en meer. Het maakt niet uit wat uw budget of stijl, u kunt  vinden waar u van houdt bij SmartBuyGlasses.

 Nadelen van Transition lenzen

• Autoruiten zijn ingebouwd met anti-verblindings films die het grootste deel van het UV-licht dat het voertuig binnenkomt blokkeren. Dit ontkent de effecten van de transitie lenzen, omdat ze deze omgeving registreren als “niet-verlicht” terwijl in werkelijkheid het directe zonlicht erg helder kan zijn. Dit kan onveilig zijn voor de drager, zelfs als ze niet wettelijk verplicht zijn om voorgeschreven lenzen te dragen tijdens het rijden.

• Transitie lenzen mogen niet gepolariseerd zijn. Vervolgens kunnen ze niet in staat zijn om harde blikken weer te geven. Als je verwacht dat je constant buiten bent in een omgeving met hoge glans, raden we een gepolariseerde zonnebril op recept aan in een omhullende stijl.

Stappen om uw Transitie Lenzen te reinigen en te verzorgen

We dragen onze bril de hele dag, elke dag, waar we ook heen gaan. Het is van cruciaal belang dat de lenzen zo schoon mogelijk zijn om vlekken en stof te voorkomen. Hier is hoe u uw transitie lenzen kunt reinigen om hun effectiviteit te behouden.

• Begin met het bevochtigen van uw lenzen met lauwwarm water. Deeltjes zoals stof en vuil plakken aan uw lenzen. Dit betekent dat er een grote kans is dat als u ze droog veegt, u ze kunt verplaatsen en zelfs micro-krassen op uw lenzen kunt maken, waardoor de levensduur van uw lenzen wordt verminderd. Vermijd het gebruik van ammoniak bevattende huishoudelijke chemische reinigingsmiddelen op uw lenzen, omdat deze dit type lagen kunnen degraderen.

• Dep je bril voorzichtig met een goede kwaliteit microvezeldoek.  Zachtjes deppen is alles wat je nodig hebt. Vermijd papieren handdoeken, tissues, servetten of de uiteinden van je hemd. Hoewel ze zacht lijken, kunnen hun getextureerde oppervlakken krassen op uw lenzen, waardoor hun lagen verslechtert. Alle SmartBuyGlasses brillen worden geleverd met optische doeken speciaal voor dit doel.

• Nadat uw transitie lenzen droog zijn, breng een kleine druppel milde afwaszeep aan op uw vingertoppen. Maak uw lenzen opnieuw nat, met uw vingertop om het te verspreiden en eventuele olie en vingerafdrukken te verwijderen

• Dep de glazen weer om te drogen.

U kunt verwachten dat overgangslenzen net zo lang meegaan als het voorschrift, zo niet langer.. Fotochromatische lenzen zijn minimaal 3 jaar werkzaam (of langer, mits goed verzorgd). Daarna kunt u merken dat het langer duurt voordat de lenzen van donker naar helder overschakelen of omgekeerd. 

Nuttige tip: een gelige tint aan de randen van de lenzen kan een teken zijn van Versleten transitie lenzen. 

Er is niets om niet van te houden over transitie lenzen! Naast het corrigeren van uw zicht, krijgt u onderweg automatische UV-bescherming. Neem de volgende stap en selecteer transition bij het afrekenen om je favoriete designer brillen te veranderen in beschermende fotochromatische zonnebrillen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *