Brillen | SmartBuyGlasses NL

Delen van een montuur - De anatomie van een bril uitgelegd

Zicht is een aspect van ons leven dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Voor velen van ons is het pas wanneer ons wordt verteld dat we zichtcorrectie nodig hebben, dat we dan beseffen hoeveel zicht onze kwaliteit van leven elke dag verbetert. Aangezien het zulke kwetsbare objecten zijn, moeten we de onderdelen van een bril kennen, zodat we, als het nodig mocht zijn, in staat zijn om onze vereisten aan een opticien uit te leggen of we zelf in een winkel naar vervangende onderdelen kunnen zoeken.
 

Essentieel bestaat elke bril uit drie delen; elk met zijn eigen onderdelen, afhankelijk van het ontwerp en de gebruikte materialen: de voorkant van het montuur en de twee armen, ook wel tempels genoemd.


Laten we eens kijken naar de essentiële onderdelen van een bril:

 

Voorkant van het montuur:

Dit is wat de lenzen op hun plaats houdt en bepaalt de algehele esthetiek van het montuur. Dit kan gemaakt zijn van cellulose acetaat, plastic, metalen zoals titanium of koolstofvezel. Vaak genoeg wordt het ook wel het montuur genoemd, waarvan er 3 soorten kunnen zijn:

 

 

  • Semi Randloos monturen omringen de bovenste helft van de glazen. De onderste helften worden blootgelegd en bij elkaar gehouden door een dun nylon koord, ook wel bekend als "supra". Het montuur welke hieronder getoond wordt is de SmartBuy-collectie Devon Asian Fit 996Semi rimless eyeglass frame SmartBuyGlasses

 

 

  • Randloze brillen worden bij elkaar gehouden door een metalen brug. Elke lens is door de buitenrand met een schroef verbonden met de tempel. Het montuur welke hieronder getoond wordt is de Swarovski SK5042 012
    Rimless Eyeglass Frame SmartBuyGlasses

 

Glazen:

Ze zijn het meest cruciale onderdeel van uw bril. Ze worden gekozen volgens het voorschrift van uw optometrist, om uw gezichtsvermogen te corrigeren. Lees hier meer over de soorten materialen die in lenzen worden gebruikt. Nu kunt u ook digitale belasting voorkomen door een blauw licht bril te kiezen. U kunt de coating aan elk frame toevoegen tijdens het afrekenproces door zFORT ™ blauw blok toe te voegen.

 

Neusbrug:

Het overbrugt de twee lenzen over uw neus en draagt ​​het grootste deel van het gewicht van uw bril. Het is een bepalende factor voor hoe goed de bril bij uw gezicht past. Bij monturen met volledige rand maakt de brug deel uit van de voorkant van het montuur. Voor Semi-randloze of randloze monturen is een extra stuk vereist. Bruggen variëren per stijl om bij verschillende gezichtsvormen te passe. 

 

Tempels:

Ze verwijzen naar de "armen" van uw montuur en bevinden zich aan de zijkanten van uw hoofd. Hun kernfunctie is om uw bril veilig te houden terwijl u hem de hele dag draagt. De lengte van de brillenpoot vermeldt de drie afmetingen van elk montuur, d.w.z. lensdiameter, brugbreedte en pootlengte. Tempels kunnen van de volgende typen zijn:

 

Peddel of blade of rechte tempel - Het is een tempel zonder een bocht en is daarom volledig recht.

Gekrulde zijkanten - Ook bekend als kabel tempels en meestal te vinden in draad- of metalen monturen, het deel van de slaap dicht bij het oor krult aan de uiteinden voor een comfortabele pasvorm.

 

Drop of hockey-end of zwanenhals - Het meest voorkomende ontwerp in moderne brilmonturen. Deze frames buigen naar beneden om een ​​stevige pasvorm achter uw oren te garanderen.

 

Scharnieren:

Het zijn de metalen verbindingen waarmee u de pootjes van uw bril kunt in- en uitvouwen. Ze worden ook wel joints genoemd. Er zijn verschillende scharnieren beschikbaar die op verschillende manieren worden vastgezet.

 

Schroeven:


Dit zijn wat twee helften van een scharnier met elkaar verbindt. Deze kunnen bij geschroefd worden om het open- en sluitmechanisme van de slapen aan te passen. Elke opticien kan deze voor u vervangen als u een schroef verliest.

 

Neuskussentjes:


Deze verwijzen naar de ovale of ronde kussentjes die op uw neus rusten. Deze kunnen op een van deze twee manieren worden ingesteld:

 

Neuskussens met volledige rand- In dit geval zijn de neuskussens gevormd als onderdeel van de voorkant van het frame. Ze zijn gepolijst zodat ze niet ruw zijn voor je neus.

Insteekneuskussens - Dit is een apart onderdeel dat aan het uiteinde van het frame is bevestigd dat op de neus rust. Hoe groter het kussen, hoe beter het zichtbaar is, en hoe kleiner de kans dat het in de huid "graaft".

 

Nu u bekend bent met de anatomie van brillen, kunt u hier ons volledige assortiment designerbrillen bekijken.

 

Als je een nieuw montuur hebt dat niet goed zit, kijk dan eens hoe je je bril kunt bijstellen.

 

Als u nog niet eerder een bril heeft gedragen, vindt u het misschien ook handig om te lezen over het schoonmaken van uw bril.