• GRATIS VERZENDING
  • - Snelle verzending in binnen- en buitenland*
  • - Online uw bestelling volgen & verzending met DHL of UPS
  • - GRATIS VERZENDING voor bestellingen over €59
  • Meer info >
 • 100 DAGEN RETOURRECHT
  • - 100 dagen retourrecht of omruiling
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen
  • - 2 jaar garantie op alle (zonne)brillen op sterkte
  • - 3 maanden garantie op alle contactlenzen
  • Meer info >
 • BESTE PRIJSGARANTIE
 • GRATIS GLAZEN
  • Wij bieden gratis lenzen op alle brillen op sterkte. Ook bieden wij mogelijkheden om te upgraden en functies toe te voegen tijdens het afrekenen. Wij maken het online winkelen voor uw bril eenvoudig, efficiënt en veilig.
Contactlenzen | SmartBuyGlasses NL

Wat zijn silicone hydrogel contactlenzen?

De ontwikkeling van ContactLenzen

De afgelopen jaren was de belangrijkste zorg van contactlenzen ontwikkelaars om de zuurstofdoorlaatbaarheid van lenzen toe te laten nemen. Het dragen van de traditionele contactlenzen voor een lange periode ontnam de broodnodige zuurstof voor het hoornvlies, waardoor het hoornvlies kon uitdrogen en onstoken raakte. Deze aandoening staat bekend met de naam keratitis. Deze aandoening veroorzaakt jeuk en pijn in de ogen. Het gezichtsvermogen kan er door worden aangetast en het kan leiden tot permanente oogbeschadiging, zoals littekens in het oog. In de zoektocht naar een langdurige, comfortabele contactlens, is het verbeteren van de zuurstofdoorlaatbaarheid de sleutel. Oftewel, de silicone hydrogel lenzen zijn een game-changer voor alle contactlensdragers.

Silicone Hydrogel

Zachte contactlenzen zijn voor het eerst ontwikkeld in 1960, na de ontwikkeling van ‘hydrophilic gels’ of hydrogels. De problemen met de aandoening Keratitis namen toe in de jaren ’90, omdat meer mensen de contactlenzen voor langere periode begonnen te dragen.

De eerste silicone hydrogel contactlenzen werden geïntroduceerd in 1999. Deze geweldige techniek maakte het mogelijk om zeven keer meer zuurstof door te laten naar het hoornvlies in vergelijking met de traditionele hydrogel lenzen. Met deze techniek werd het mogelijk om contactlenzen voor een langere periode te dragen zonder gezondheidsrisico’s. 

zuurstofdoorlaatbaarheid

De mate van zuurstofdoorlaatbaarheid van silicone hydrogel hangt niet af van de hoeveelheid vocht in de lens. Voor de drager betekent dit meer comfort, en de mogelijkheid om de lenzen te dragen voor een langere periode. Studies hebben ook uitgewezen dat de eventuele infecties die ontstaan met de hydrogel lens, minder ernstig zijn dan met de traditionele contactlenzen. 

oog Hydratatie

Terwijl ze niet perfect zijn, valt er niet te ontkennen dat de silicon hydrogel een belangrijke stap voorwaarts is in de contactlenzen technologie. Terwijl ze misschien niet voor iedereen de oplossing zullen zijn, kan bijna elke contactlensdrager ze een keer uit proberen, uiteraard adviseren wij wel om eerst je opticien raad te plegen. Mensen die het meest kunnen profiteren van silicone hydrogel lenzen zijn zij, die de neiging hebben om lenzen meer dan twaalf uur per dag te dragen en voor die mensen die zich in omgevingen bevinden met lage luchtvochtigheid (zoals kantoren met air-conditioning). Ook voor patiënten met een hoge sterktes, of jongeren die het inbrengen van de lenzen nog niet onder de knie hebben gekregen, komt deze contactlens type goed van pas. De hydrogel contactlens zal ervoor zorgen dat men minder regelmatig vervelende ervaringen zal hebben als droogheid, roodheid, of enig ander ongemak.

Smartbuyglasses heeft vele soorten hydrogel contactlenzen op voorraad liggen, inclusief Acuvue Oasys, Purevision 2 en Air Optix. Vind op onze website al onze beschikbare silicone hydrogel contactlenzen. 

Was dit artikel waardevol? Bedankt voor je feedback!

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Registreren
OF
Inloggen met Facebook

Exclusieve Voordelen

 • Bestelling volgen
 • Eenvoudig herbestellen
 • Bewaarde voorschriften
 • Snelle checkout
 • Exclusieve kortingen & acties
Bij acceptatie SmartBuyGlasses gaat u akkoord met de voorwaarden

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Man/vrouw

Uw verjaardag

Meld u aan voor een gratis lidmaatschap

Man/vrouw

Uw verjaardag

Ontvang exclusieve kortingen
Bij acceptatie SmartBuyGlasses gaat u akkoord met de voorwaarden

Dank u,

U bent klaar!
Naar uw lidmaatschap

Wachtwoord vergeten

Voer uw emailadres in. Wij sturen u vervolgens een E-mail voor het wijzigen van uw wachtwoord
Verzend e-mail

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Wachtwoord vergeten

Wij hebben u een e-mail verzonden met instructies voor het wijzigen van uw wachtwoord.

Als u geen instructies ontvangt binnen enkele minuten

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

Wachtwoord wijzigen

Uw wachtwoord moet tenminste 8 karakters bevatten
Opslaan en inloggen

Heeft u een probleem?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

STIJL ZOEKER

Doe inspiratie op met onze stijl zoeker om uw perfecte paar te vinden.

Bent u een…

Dames

Heren